Terveellinen elämäntapa

kuva-4

Olen päättänyt tämän tammikuun elää terveellisemmin kuin koskaan! Yleensäkin katson aika tarkasti mitä suuhuni pistän ja olen yrittänyt pitää yllä terveellisempää ruokavaliota jo muutaman vuoden. Nyt kumminkin yritän tehdä tästä tammikuusta oikeen haasteen itselleni ja syödä pelkää terveysruokaa.:) (vähän hiilareita, paljon proteiinia, runsaasti vitamiineja ja paaaaljon vettä) Joka päivä 30-40min juoksulenkki ja siihen päälle salitreeni. Huh!! Kyllä luulisi nyt viimeistään jouluherkut saavan kyytiä! Moni suomalainen pitää rankan joulukuun jälkeen koko tammikuun tipatonta joka tarkoittaa: ei alkomahoolia kuukauteen. 🙂 Minä myös pidän nyt korkit kiinni ja puhdistan koko elimistön. Olen aivan varma että tämän jälkeen olen kuin uusi ihminen!

Tämä terveellinen tammikuu ei kuitenkaan tarkoita että eläisin terveellisesti vain yhden kuukauden vuodessa, hah!! Kyllä kyse on enemmän kokonais valtaisesta terveellisestä elämäntavasta. Olen kyllä kertonutkin välillä avoimesti juhlimisestani ja rakkaudestani hampurilaisiin niinkuin mielestäni ihan inhimillistä on ja joskus pitääkin vähän herkutella ja hullutella olematta ihan tiukkapipo. Koko maailma tuntuu kuulevan heti jos juhliminen jonkun kerran menee mulla yli tai olen käynyt syömässä roskaruokaa mutta oikeastaan se on aika hullua kun yleisesti ottaen elän kumminkin tosi terveellisesti. Muulloinkin kuin tammikuussa, hah!! Vuosi on kumminkin mukava aloittaa vielä tarkemmin itsestään huolehtien kunhan ei sorru turhiin uuden vuoden lupauksiin vaan tekee päätöksistä totta ja osan elämää ihan oikeasti!

Lenkkeilyn olen aloittanut aktiivisesti noin kolme vuotta sitten ja siitä on jäännyt jo ihan tapa. Tulen oikeasti ihan pahalle päälle jos en pääse juoksemaan. Yleensä uuden urheilulajin tai minkä tahansa aktiivisen liikunnan aloittaminen on meille kaikille useasti vaikeaa. Muistan kun aloitin lenkkeilyn niin se tuntui aluksi aika puuduttavalta ja helposti keksi aina syyn miksi ei voinnut lähteä juoksemaan. Tämä on varmasti monelle tuttu tunne? Liikunnasta pitää vaan saada itselleen elämäntapa eikä pakonomainen tunne tehdä jotain. Sitten kun tämän tunteen saa päähän niin se on menoa! 🙂 Minä en edes enään ajattele koko lenkkeilyä vaan siitä on tullut elämäntapa ja päivärutiini. Olen sitä mieltä että jokaisella meistä on aikaa urheiluun tunti tai edes puoli tuntia päivässä. Tekosyitä on miljoonittain ja en voi väittää ettenkö olisi niihin itsekkin joskus sortunut. 🙂 En nyt yritä tehdä tässä itsestäni mitään urheilun perikuvaa, mutta omien kokemuksien jälkeen on hienoa kannustaa myös muita liikkumaan. Jokapäiväinen urheilu on paras lääke meidän kaikkien mielelle! Haittaa siitä tuskin on kenellekkään. 🙂

Tämä päivä lähti käyntiin munakkaalla ja paistetulla pinaatilla. Juomaksi tein super smoothien joka piti sisällään: Kookosvettä, mangoa, ananasta, omenaa, cojimarjoja, acaimarjoja, vehnäruohoa, ohraruohoa, sinimailasta, lehtikaalia ja macaa. Jos tällä ei lähde päivä käyntiin niin millä sitten? Hah! 🙂 Päivälliseksi vähärasvasita lihaa ja vihanneksia. Illalla vielä yksi kuppi yrttiteetä tuorreilla mintunlehdillä. Kyllä kelpaa!! Tässä on nyt tämän kuukauden ruokavalio. Katsotaan millaisia muutoksia se saa aikaan. Yay!!

xoxo

/S

P.S. Tämän aiheen bongasin tuolta teidän kysymyksistänne. Ihanasti olette laittaneet kysymyksiä ja vastailen niistä joihinkin tarkemmin loppuviikosta. Yay!! Varmaan jostakin muustakin kysymysten aiheesta kirjoitan vielä ihan oman bloginsa.

Kommentit

 1. EEEEEEEEK!!! What is that green stuff????? You eat it? O.O You're brave...what does it taste like? ...*shudders*... Ciao, Bren

  4.1.2012
  Bren
 2. Kun olisi itselläkin hermoja tuollaiseen hah! Varsinkin näin talvella tuntuu hirveän vaikealta lähteä ulos lenkille juoksemaan kun saa varoa liukastumista.. Mutta toi sun suunnitelma kuullostaa kyllä loistavalta. Ps. Oli muuten tuo yksi perselehti päättänyt uutisoida parisen viikkoa myöhässä kaiken kakan, mutta koettakaa olla välittämättä. :)

  4.1.2012
  Sanduu
 3. Hatun nosto ja tsemiä :) Tämä oli kyllä niin ajankohtainen bloggaus, että. Itsekkin uskon enemmän elämäntapamuutoksiin kuin dieetteihin. Sain tästä hyvää tsempitystä omaan 7kk urakkaan (joka toivottavasti jatkuu kesänkin jälkeen). Tsemiä tarvitaan paljon terveisin heikkoluonteinen ;) Toivotan paljon tsemiä myös muille!

  4.1.2012
  TiiHe
 4. This is really crazy. I wish you luck that you can do this. :) I try to do sports three times a week. I play soccer and love it. Really funny. You should try that to. xD lol Carolin

  4.1.2012
  Caro
 5. Sulla on ihailtava asenne! Just noin tätä elämää pitäisi muidenkin elää. Välillä voi mennä touhut överiksi, mutta se ei haittaa jos on jalat maassa ja palautuu pian taas takaisin normiarkeen. Mun itsekuri ei riittäis tollaiseen dieettiin (eikä tipattomaan tammikuuhun :P), mutta ihailen ihmisiä, jotka siihen pystyy! Jatka samaan malliin! Kiitos ihanan aurinkoisista blogiteksteistä! <33

  4.1.2012
  LilliS
 6. Bren, that 'super smoothie' of his contains ; Coconut water, mango, pineapple, apple, goji-berries, acai-berries, wheat grass, barley grass, alfalfa, cole and maca... ; ) ..should be healthy, atleast....

  4.1.2012
  Birkens
 7. Kiva blogikirjoitus, kiitos :) Olen huomannut saman, mulle tuli liikunnasta elämäntapa kuntopyörän myötä. Päivittäin pyöräilen television äärellä 30 minuuttia tai jos en pyöräile käyn kävelyllä. Pyöräillessä kun kattelen jotain kivaa elokuvaa, dokumenttia tai luonto-ohjelmaa niin sitä pyöräilyhetkeä ihan odottaa, etenkin jos on joku hyvä ohjelma tiedossa. Koirakuiskaaja on mun lemppari tällä hetkellä. Ruokapuoleen sen sijaan en ole kiinnittänyt paljoakaan huomiota. Sellainen kysymys heräsi, että oletko tupakoinnista pyrkinyt eroon ja minkä verran ylipäätään tupakoit?

  4.1.2012
  JustMe
 8. you are amazing Sauli, but it obviously works as you look amazing ( lucky Adam !! ) is this why your blue eyes sparkle so ? all that health and exercise ? ! LOVE YOU !

  4.1.2012
  Laura
 9. Mäkin kyllä kaipaisin jotain urheilua, harrastin koko ala- ja yläasteen tanssia, mutta nyt se jäi kun meni opiskelemaan. Mutta käynhän mä koiran kanssa lenkilla jooooka ikinen aamu , päivä ja ilta :))) Koirahan on oikein mainio virike lenkkeilylle :3 ainakin mulla toimii loistavasti :D

  4.1.2012
  Näin tänään
 10. Great minds think alike! Itsehän olen myös päättänyt alkaa syömään vähän terveellisemmin, mut kaltaiseni herkkupepun täytyy alottaa vähän tuhdimmilla aterioilla, tai ainakin useammin päivässä. :D Käsitinkö nyt oikein et vedät kaks ateriaa päivässä + ton rehudrinkin? ou mai kaat, how do you do that? Riittäispä itselläkin kantti tommoseen. Katotaan riittääkö inspiraatioksi uusin numero Hyvä terveys -lehdestä.. :D Kamppiin on nyt tullut joku pulju, mistä bongasin noita acaimarjoja, pitäisköhän itsekin yrittää hurahtaa noihin blendattuihin juomiin kun niitä niin paljon hehkutetaan. Onks sulla jotain tarkempaa reseptii vai heitteletkö vaan näppituntumalla noita aineksia sekaan?

  4.1.2012
  anni
 11. Wau! Tämä sohvaperuna tunsi kyllä ansaitun pistoksen omatunnossa nyt. Heh! "Lilli S" muuten tuossa kommentissaan jo kiteyttikin omat ajatukseni täydellisesti :) Itsehän olen epäliikunnallisuuden perikuva, omat endorfiinit lähtee sata kertaa paremmin liikkeelle esim. hyvän kirjan avulla. Lukeminen ei kuitenkaan ikävä kyllä kuntoa kohota joten suureksi onnekseni olen hiljattain löytänyt Pilates-ryhmän. Ensimmäistä kertaa varmaan ikinä Pilates tuntuu sellaiselta liikkumiselta, josta voisin jopa vähän tykätä :D Aion siis sitä jatkaa ja tästä sun blogista sain jälleen uutta boostia itselleni! Yay! Ja kiitos taas :) PS. Super-smoothiet saat juoda itseksesi mutta muuten olen ruokavalion suhteen sun kanssa ihan samoilla linjoilla!

  4.1.2012
  Taotao
 12. Mahtavaa!! Ite alotin saman projektin. Mun motto on, että hyvä olo alkaa itsestä siten voi pittää huolta myös muista ;) Mut hei tipaton? :) Viinihän on vaan hyväksi sielulle sillon tällön. Tsemppiä meille kaikille matkalla kohti terveellisempää elämää.

  4.1.2012
  Mami
 13. Ihanan terveellinen vuoden aloitus! Melkein samaa seuraan vierestä, kun mieheni intoilee kanssa superfoodien kanssa..itse vasta koitan hakea motivaatiota joulusuklaarasioiden seassa! Hiljaa hyvä tulee.. ;) Pieni poikani 2v toi minulle juuri uuden Seiskan ja hihkui, Sauvvi ja Ada tässä on! No joo, saivat sen kansijutun sitten kun väkisin väänsivät..Mutta on kyllä hyvä kuva kannessa! <3<3 Iloista terveysintoilua sinne, mutta älä ihan kuihdu olemattomiin, enemmän Saulia on parempi! xoxo

  4.1.2012
  N.Sleepwalker
 14. Whooa, oot hullu!! :D Ei vaan, kuulostaa ihanalta! Sait ehkä vähän nyt muakin innostumaan, pakko ehkä kans olla hengessä mukana ja alottaa pieni kuntokuuri + syömisremontti :D ja wow mikä smoothie, mistä te ootte noi kaikki ainesosat kaivanu..?? ps. vähän naurahdin sun tipattomalle, ootkos sinä se sama sauli koskinen joka on usein toitottanu kuinka tipattomat on turhia ja kuinka sit helmikuussa juodaan kahta kauheemmin ;) eivais, hyvä päätös!

  4.1.2012
  nannn
 15. Ihanaa Sauli, juuri tästä aiheesta toivoinkin sun joskus bloggaavan, KIITOS :) Huh huh, ei ihme et pysyt noin hyvässä kunnossa. Juokseminen on kivaa, mutta joka päivä edes kuukauden ajan... vau :) Antoisia juoksulenkkejä ja tsemppiä! ps. ainakin minä otan myös jatkossa vastaan kaikki tähän aiheeseen liittyvät postaukset jos haluat vielä tarkemmin kertoa treenamisesta ja tuloksista ;)

  4.1.2012
  Hansu
 16. Moi Sauli! Sulla on ihan mieletön vaikutus muhun ja uskon ,että moneen muuhunkun. Omatunto alko kolkuttaa ja päätin matkia sua, joten on lähettävä kauppaan ja vihanneskeitto porisee hellalle, kiitos paljon, oot ihana.

  4.1.2012
  tuula
 17. Mukava juttu, että olet alkanut laittaa valokuvat isompina - helpompaa lukijalle! Sulla on muuten selvästi silmää väreille ja muodoille - sekä kiinnostusta ruokaan! Kirjoita (ja näytä kuvin) taas joskus, mitä kaikkea näet lenkkipolkusi varrella, kuten kerran jo IS-blogissa teitkin, kun näytit hulppeaa maisemaa ja kerroit Hollywoodin eläimistä. Tuleeko vastaan paljon muita lenkkeilijöitä? Uskaltaako käydä lenkillä illalla/pimeällä? Haluaisin muutenkin nähdä enemmän kuvia Hollywoodin ja Losin maisemista, puista, kukista, yleensä miljööstä, taloista ja muista rakennuksista niin sisältä kuin ulkoa, kaduista, ihmisistä jne. Lisäksi pyytäisin blogikirjoitusta siitä, mitkä kaikki elokuvat näit syksyn aikana, mistä ne kertoivat ja mitä niistä tykkäsit.

  4.1.2012
  Susanna
 18. Ooh, täälläkin yks kunto- ja syömisremontin alottanut! Ja hei, pistä ihmeessä jatkossakin näitä sun terveysruokareseptejä ja kuvia,niistä on kiva ottaa inspistä!! :)

  4.1.2012
  viuhti
 19. Yksi pikkukysymys on pakko heittää kuitenkin väliin...Ihanko Adamin 30v synttäritkin menee ilman skumppaa..vai vahvistaako poikkeus säännön..vai onko bileet vasta ensikuun puolella? :)

  4.1.2012
  N.Sleepwalker
 20. Loistava asenne elämään ja terveyteen! Tosin monilla nykypäivän ihmisillä tuntuu unohtuvan. Kiristellään hampaita ja niuhotetaan ihan turhista...jopa viinan kanssa...ja tottakai perisuomalaiseen tapaan aina silloin tällöin pitää vetää nollat tauluun, että pysyy nuppi järjissään!

  4.1.2012
  Northern lights
 21. Amen. Juuri noin minäkin ajattelen liikunnasta ja ruoasta. Olen juuri lähdössä loskan sekaan juoksemaan. Sään on oltava toodella huono, että mä jätän päivän lenkin väliin. Yhden päivän viikosta yritän olla juoksematta. Syön mitä haluan ja aina vatsan täyteen. Jälkiruoka on ehdoton must! Oon pullahiiri ja suklaata syön joka päivä, tosin useimmiten tummaa suklaata. Voin tosi hyvin ja olen harvoin, jos koskaan kipee. Mäkin asuin puolet elämästäni toisella puolella maapalloo. Biletin joskus niin rankasti, että luulin tulevani alkomaholistiks..Onneks niistä ajoista jäi vain jälkeen hullut muistot. Hyvä että rauhotut ja vedät syvään henkee. Tosi kiva tää blogi.

  4.1.2012
  papaw
 22. Way to go!! Nostan hattua koska mulla ei ole sitten yhtään itsekuria ryhtyä moiseen ponnistukseen. Tosin jos nyt yhtään mitään siitä sun siipastasi tiedän niin taitaa hänkin olla melkoinen terveysintoilija, joten tuo homma varmaan on helpompaa kun molemmat noudattaa terveellisiä elämäntapoja. Sitten tuli mieleeni yksi ihan kysymyskin: Onko jenkkiläinen elämäntyyli oikeasti niin ulkonäkökeskeistä ja osittain myös pinnallista miltä se näin ulkopuoliselta vaikuttaa? Luoko siellä filmitähtien ja mallinmitoissa olevien ihmisten keskellä asuminen ulkonäköpaineita?

  4.1.2012
  Pertza
 23. Ethän ihan minimiin vedä hiilareita jos et meinaa syödä rasvaa tilalla? Siitä kärsii kroppa, jos ei tiedä mistä energiansa vetää. Mutta olet varmaan perehtynyt, kuulostaa hyvältä tuollainen kuntokuuri. Pitäisi itsekin ottaa niskasta kiinni itseäni ja lähteä reippailemaan. Tuolla loskassa se ei vain ole niin mukavaa kuin siellä auringon alla. :/

  4.1.2012
  Aduli
 24. Moi Sauli! Mitä tulee terveelliseen elämään, niin huomioithan, että LA:n ilmansaasteissa lenkkeily ei välttämättä sisälly siihen. Sinun kannattaa tsekata paikallinen ilmanlaatu, joka löytyy tämän linkin takaa: http://www3.aqmd.gov/webappl/gisaqi2/VEMap3D.aspx Se päivitetään kerran tunnissa. Jos se näyttää oranssia tai enemmän, niin juokse mieluummin sisätiloissa juoksumatolla. Tänään Lilli-mamma antaa sinulle luvan juosta myös ulkona. pusipusihalihali

  4.1.2012
  Lilli
 25. WAU - congrats for a smart decision! I admire your determination and energy. Will be nice to hear and see the results :) Go Sauli!!!

  4.1.2012
  Jenny
 26. Hei Sauli ja kiitos, ihanan inspiroiva blog :))) olen itsekin tehnyt juuri eilettäin tiettyjä päätöksiä liikunnan lisäämisestä, täysin liikkumaton en ollut ennenkään mutta nyt asetan tavoitteet selvemmin :))) ja noita terveys SHOTS ;) on ihan pakko kokeilla ja odotankin innolla kuukauden päästä mitä no tämän ruokavalion vaikutuksista kerrot!!! Kuukausi juomatta, so good, itselläni meni niin paljon tequilaa yms uutena vuonna että oma tavoitteeni voisi olla puolisen vuotta ilman :)))) hard partying needs its opposite, too :))) Tosi kivaa ja kaikkee hyvää meininkiä sinne teille <3 <3 Be blessed by your Love, whoah :)) Much Love, Sari @LifeAmazingRide

  4.1.2012
  Sari
 27. Hi Sauli! moi! :) That omelet sounds delicious,but that smoothie? Not so much, lol. Where on earth did you come up with that, doesn't it taste horrible? Do you do mot of the cooking there, I often wonder? Perhaps you could share some of your recipes with us? Like for those meatballs at Christmas? ;)

  4.1.2012
  Michele
 28. Mahtavaa, Sauli - sinusta tuli saman tien mulle wellness-idoli! Itselläni alkoi juuri kunnon detox-tammikuu, tarkoituksena on myös lisätä liikuntaa tuntuvasti, sitä kaipaa erityisesti passiivisen syksyn jälkeen. Tästä se lähtee! Hyvä me! :)

  4.1.2012
  KarDa
 29. ~No wonder you're in great shape, Sauli! :) I re-started an old routine just a little over a year ago - I jog three to four times a week. It's always a great feeling after finishing my 3-mile run. It has become a lifestyle for me too. ;) Maybe I'll increase my distance this year and cut down on caffeine (I'm addicted to coffee) :) ~Thanks for this awesome blog! You never fail to entertain!! Love ya! ♥ ~xoxo

  4.1.2012
  Rochelle
 30. Wow, lähden mukaan tähän, ainakin siten miten pystyn! Tuoretta pinaattia on ainakin ostettava, luulen että se maistuu perheellekin. Kiitos hyvistä ideoista, kiva kokeilla itsekin kun on kiva malli ;) Ja tipaton on hyvä siinäkin että tulee testattua sitä itsekuria. Sulla taitaa itsekuria löytyä vaikka muille jakaa, en kyllä saa itseäni joka päivä lenkille, en siis mitenkään.

  4.1.2012
  Miia Vaan
 31. Kiva kirjoitus. Kuulostaa hyvältä. Suomen ulkoilusäät voi usein olla sitä sun tätä, joten olen hommannut kotiin monenlaista härveliä: krostrainer, kuntopöyrä, vatsalihaslaite jne. Syön kanssa itse vähähiilarista ruokaa, mutta en osta kalliita erikoisjuttuja. On tutkittu, että esim. mustikka on varsinainen super-food. Rasvojakin tarvitaan, kasvirasvoja, ne on tärkeitä. Pähkinät ja siemenet on tosi tosi terveellisiä, niin kuin sun superpirtelössäkin on niitä. Viinitöntä viikkoa, saati kuukautta en tule viettämään, mutta jos on vaikea pysyä kohtuudessa, niin sitten pitäisi miettiä mitä tehdä.

  4.1.2012
  Punaviinin ystävät
 32. hei! tosi kiva ja aiheellinen postaus. :) eikös se niin oo että tammikuu taitaa aina olla se kiireisin kuukausi kuntosaleilla ja lenkkipoluilla ;) itsekin päätin että nyt joku roti tähän hommaan ja salille! aikamoista pakkopullaa se tänään oli mutta ei muuta kun huomenna uudestaan, eiköhän se siitä kohta ala rullaamaan... toivottavasti :D täytyy kyllä hieman ihmetellä tota aterioiden määrä, 2 ateriaa vain päivässä? :o mutta toisaalta etköhän sä ite tiedä aika hyvin minkä verran kroppas tarvii ravintoa :) mutta tosi kiva postaus, tämmösiä enemmän! jonkinlaista päivitystä esim. kuun lopussa ois kiva kuulla että miten on onnistunu, mitkä fiilikset on ollut yms. tai vaikka ihan reseptejä ruokiin ja smoothieihin! toi coconut water tuntuu olevan aika kova sana sielläpäin maailmaa, en tiedä myydäänkö niitä Suomessa, mutta täytyy varmaan alkaa metsästämään sitä, kerta kaikki hehkuttaa kuinka hyvää ja superterveellistä se on :D

  4.1.2012
  anni
 33. Voi herranjumala, tämä blogi oli aivan mahtava o: Minunkin nimittäin pitäisi syödä paremmin ja liikkua enemmän, sain sinulta motivaatiota siihen (:! Kiitos Sale, olet paras ;)! ++KYSYMYS: Suomen ja Ameriikan välillähän on isoja eroja, onko näissä jotain mihin et vieläkään ole tottunut (esim. yllätytkö edelleen, jos pihallesi tulee niitä karvaisia vieraita (:?)

  4.1.2012
  Neunu
 34. Nyt tuli kyllä pieni pisto omaantuntoon, kun luin sun reippaan kirjoituksesi :( Olet siinä kyllä täysin oikeassa; urheilu ja ulkoilu on parasta mielialan kohottajaa. Onneksi itsellä on koira mikä pitää emännänkin ulkoilusta huolen! Etkös kupposta kahviakaan aio juoda? Entä punaviini, senhän sanotaan olevan ihan terveellistäkin, flavonoideja. Näistä kahdesta en itse edes haluaisi luopua! Lenkkeilystä tuli mieleen, että oletko koskaan juossut maratonia?

  4.1.2012
  LenaS
 35. Happy New Year Sauli! Love reading your blogs...you always make me smile :) I'm getting the new year off to a healthy start too but that smooothie you mentioned? well, yuk!! xoxo

  4.1.2012
  Janine
 36. well you already look amazing so it is working ! I really love reading your blogs, so cool Sauli I adore you, do you and Adam manage to have lots of private time ?, you seem to handle the paps so well, posting photo's here is so amazing for us , thank you so much x

  4.1.2012
  Joanna
 37. Good for you, Sauli! Healthy life style is always the way to go. I also think that you have to balance it with some regular craziness and partying or else, where's the fun in it:) I have already posted a lot of questions on your last blog, but here's some more: 1. Are you surprised with the number of questions you got? 2. You've mentioned earlier that your blog is going to be available in English as well. How's that coming along? The girls translating your blogs and Tutkas, Mia and Zinnia, are doing an amazing work though. 3. Are you still planning on doing Tutka Roadshow in Europe with Katri? That's it for now, bye, Sauli:)

  4.1.2012
  AleksandraKv
 38. No wonder you look so fit and healthy, this is my year to get healthy too :)

  4.1.2012
  Leanne
 39. Vau Sauli! Nostan kyllä hattua nyt niin korkealle kuin vain yletyn! Mä en kykenisi tollaseen mitenkään, vaikka ei se tälläselle 15 kesäiselle nulikalle olisikkaan tarpeen :) Sano Adamille terveisiä! Love you! ps.KYSYMYS: Käykö Adam sun kanssa lenkillä vai menetkö yksin?

  4.1.2012
  LAMBERTLOVE96
 40. Miia Vaan kun liikunnasta tulee elämäntapa niin itsekuria vaatii, ettei mene sinne lenkille ;)

  4.1.2012
  JustMe
 41. Oi Sauli, yhdestä lempiaiheestani kirjoitit! Itsekin olen useamman vuoden ajan kiinnittänyt huomiota mitä suuhuni pistän, eikä se todellakaan tarkoita, että pitäisi hylätä kaikki elämänilot ja hullutukset. Ostan mielelläni luomu- ja lähituotteita, sekä ajoittain Reilun kaupan tuotteita. Sen myötä kun olen alkanut kiinnitämään huomiota syömiseeni, olen alkanut kiinnostumaan laajemminkin siitä miten ostamani ruoka on tuotettu. Taisi olla joskus syksyllä kun sait blogisi välityksellä neuvoja flunssan kukistamiseksi. Mainitsin silloin mustaseljamehun ja se on oiva apu myös elimistön puhdistamisessa. Toivottavasti sinusta ei kuitenkaan helmikuuksi sukeudu aivan uusi Sauli! Pidämme tästä nykyisestä liian paljon! :)

  4.1.2012
  fisu
 42. Good luck Sauli :) ha Im so lazy person I dont like exercising :) but Im lucky that my body is in good shape ;) but sure its healthy maybe I should consider it haha, have a nice day dear! xox

  4.1.2012
  wandinka
 43. ..."Kookosvettä, mangoa, ananasta, omenaa, cojimarjoja, acaimarjoja, vehnäruohoa, ohraruohoa, sinimailasta, lehtikaalia ja macaa". Joistain noista olen kuullut, mutta maistanut vain muutamaa. Mitä on esim. maca?! Kuullostaa kieltämättä terveelliseltä, mutta miltähän mahtaa maistua... ;)

  4.1.2012
  Pilvipouta
 44. Saulii!:) Mä oon jo pitkän aikaa miettinyt et vieläkö sulla on Barba? Ja onko se sulla Losissa vai jäillä se Suomeen? Ja vieläkö sulla on se iso pahvi shekki?:D

  4.1.2012
  @dammlla
 45. Saulii!:) Mä oon jo pitkän aikaa miettinyt et vieläkö sulla on Barba? Ja onko se sulla Losissa vai jäikö se Suomeen? Ja vieläkö sulla on se iso pahvi shekki?:D

  4.1.2012
  @dammlla
 46. Ihanaa kun kirjoitit aiheesta ja kiva kuulla terveellisistä elämäntavoistasi! :) Itsellenikin urheilu ja juokseminen on melkoinen henkireikä.. Pysyy positiivinenkin asenne matkassa mukana kun pääsee purkamaan/ heittää ajatukset hangon kaakkoon kerran päivässä, ja mikäs siihen parempi keino on kuin kunnon treeni! Kaikkea ihanaa sinne ja uusia kirjoituksiasi odotellessa!! :) Ja hei niinkuin joku tuolla sanoikin, että myös jotain kivoja reseptejä voisit tänne joskus pistää jos jaksat/haluat!

  4.1.2012
  Map
 47. hah sauli uskon kyllä että sulla onnistuu tää tipaton tammikuu mutta muistan vieläkin sen kun jossain skype-tutkassa niin sanoit ihan itse että tipattoman tammikuun jälkeen ihmisethän juo kahta kauheemmin sitten helmikuussa =D

  4.1.2012
  noora
 48. Yay Sauli!!Yritän saada sinulta tartuntaa että innostuisin itsekin kuntoilemaan jne.!!Tällä suomen säällä ja pimeydellä vaan on latistava vaikutus!!Mutta lupaan pyyhkiä pölyt kuntopyörästä ja ottaa sen taas käyttöön!Niin ja otan myös"karkkipäivän"käyttöön ettei tule joka päivä herkuteltua!!Ja Sauli murunen!!!!!Kuten fisukin sanoi älä liikaa muuta itseäsi!!Ainakaan laihtua et saa!!Me todellakin RAKASTAMME nykyistä Saulia ihan liikaa!!Muiiiiisk Sunshine ja kiitos aurinkoisesta blogista!!

  4.1.2012
  tinsu
 49. Moikka sauli! Sua on ollu kovasti ikävä. Muistatsä mua enään? No tuskinpa mut me tavattiin jouluna helsingissä (: riitta ;) no mut ihanaa ku sä kirjottelet sun blogiin ku on kivaa kuulla susta! Mulla oli vain semmosta että onkos sulla lossissa jo syntyny jotain lempi vaatekauppoja? Tai osaatkos suositella mulle jotain hyviä shoppailupaikkoja? (;

  4.1.2012
  Riitta
 50. Hi Sauli - good to hear you're making an extra effort to stay healthy. Last year a fan made up a cookbook for Adam. I have a healthy recipe in it for Blueberry Flaxseed Pancakes. Does Adam have the book?

  4.1.2012
  @Bonnie
 51. Does this mean you have stopped smoking too? That's a tough one, I know, but it is the most important thing you can do for your health.

  4.1.2012
  Nickey
 52. Sauli, haluaisin itsekin syödä terveellisesti... mutta ei ole varaa. :( Rahat menee aina kaikkeen muuhun eikä valinnanvaraa ole, vielä. On inhottavaa syödä ranskalaisia, nugetteja mikroruokia... mutta minkäs teet! Ainakin yritän pääsääntöisesti tehdä parastani. Hyvä, että sinulla on mahdollisuus tuohon <3 Siellä päässä on varmasti paljon aineksia ja ohjeita ja muitakin sellaisia? Haleja!

  4.1.2012
  Janika
 53. Hi Sauli! Just wondering if you will be quitting smoking as part of your healthy lifestyle? It is such a tough habit to break . All the best in 2012.

  4.1.2012
  Kim
 54. Et sentään ole kahvista ja teestäkin luopunut?! Kova jätkä ;) Fiksunkuuloinen ruokavalio, kunhan huolehdit että saat rasvaakin jostain että elimistö ei mene paaston puolelle. Siippasi synttäribileisiin mennessä olet joko ihan että "kaljaa!" tai sitten ihan päinvastoin, ei halua alkoholia eikä hiilihydraatteja vaikka luvan kanssa saisi.

  4.1.2012
  Emma
 55. Voi vitsi, kun itsekin jaksaisi ja olisi aikaa vääntää tuon näköisiä herkkuja aamupalaksi. Banaani kiireesti hotkaistuna ja kahvia kupillinen on meikäläisen terveellinen aamun aloitus. Tästä aasin siltana voikin todeta, että ainoa syy miksi tykkään yöpyä hotelleissa, on ne ihanat valmiit aamiaiset. Mitä parempi hotelli, sitä upeampi aamiaispöytä. Nam nam! Nyt alkoi tehdä mieli vastapuristettua appelsiinimehua :) Tsemppiä täältä nilkkoihin ulottuvan loskan keskeltä! Täällä on tosi makeet lenkkeilysäät tällä hetkellä ;)

  4.1.2012
  Neanna
 56. Itse olen ollut reilun 2v osittain kasvissyöjä, niin eiköhän se riitä mun maailmanparantamiseksi ;) Heh. Hei muuten, jos joskus sattuu losiin eksymään pidemmäksikin aikaa, niin pääsisiköhän suakin moikkaa ja sopia treffit johonkin? Eihän suomalaisia siellä voi ikinä nähdä liian usein. =)

  4.1.2012
  Anniina
 57. I love the idea of getting back to a healthy lifestyle i think we all get a little side tracked with the holidays and tend to overdo it. For me i enjoy my hour bike ride everyday it's a way for me to relax just me, some great music and nature. May I ask what is your favorite go to healthy snack when you get hungry between meals?

  4.1.2012
  rebecca ~@becca11297
 58. I admire your decision to eat and live healthy. WOW - no alcohol for a month? Great! :D I confess, I don't like spinach too much. But I love omelets. :) Good luck with your diet. Have a great day! :D

  4.1.2012
  Shimoli710
 59. Kysymys: Onko teillä oma sali vai käytkö jossain yleisessä? :D

  4.1.2012
  Glitter
 60. Ihailen haluasi pitää itsesi kunnossa ja terveenä. Ja onhan se liikunta ja kuntoilu hirmu mukavaakin vielä! Hyvälle tuulelle tulee kun saa liikkua. Itselläkin pasmat ihan sekaisin jos joutuu paria päivää pitempään olla kotona eikä pääse lenkkeilemään! En tiedä tämän kysymyksen yksityisyydestä,mutta poltatko sinä ihan säännöllisesti? Kaikki nyt varmaan tietää että BB:ssä poltit,mutta jossakin haastattelussa muistaakseni sanoit että siellä poltit koska ei ollut enää muuta tekemistä. Polttaminen on sinänsä kaikkien oma asia,eikä se periaattessa muille kuulu polttaako joku vai eikö, mutta taas toisaalta kyllähän se vaikuttaa läheisiin ihmisiin..

  4.1.2012
  marjo
 61. Sauliii, saanko hieman sivistää sua :)) Nämä kirjoitukset mitä tänne blogiin teet, niin ne on postauksia! Ei blogeja. -> "Varmaan jostakin muustakin kysymysten aiheesta kirjoitan vielä ihan oman bloginsa." --> tarkoitit varmaan siis postausta :) Mutta ei aleta liian pikkutarkoiksi, sulla on mahtava blogi ja tuuthan kertomaan meille väliaikatietoja, miten sun elämäntaparemppa edistyy :)

  4.1.2012
  mintsu
 62. I have a question for you. If it is none of my business, just tell me it is none of my business. I noticed that Adam is staying really thin. Have you helped him maintain the healthy eating style and execise that you do? Adam also seems to look healthy despite the work he was doing on his album. Were you contributing to his healthy living? I have found it is easier to stay on a healthy diet when your partner (in my case, my husband) is trying to stay healthy too. We have fun finding new healthy recipes to make.

  4.1.2012
  irish1139
 63. Hah, kokeilin itsekin lenkkeilyä pari kertaa, mutta ei siitä tullut mitään. Pitäisi varmaankin kokeilla uudestaan :D

  4.1.2012
  Sara
 64. WOW Thank you for this motivational and inspirational blog today. Unfortunately I could not even touch that smoothie, Too many Allergies :( in one glass. I've recently with in the last 2 years started exercising and your right it is very hard to get into that routine until it's part of you daily habits. & Yes I also notice I don't feel as good & get grumpy when I don't do my exercises. I never thought I would enjoy it and I found it's a great way of working out your frustrations! You mentioned you like to do Cleansers, Which one do you follow & for how long?

  4.1.2012
  Carrie
 65. Sauli, liikunta on jotain Olen ajatellut paljon tapahtumat takia uuden vuoden. Olen jo antanut itseni alas. Aioin kävellä juoksumatolla eilen mutta kokonaan tehty tekosyitä olla. Mutta tänään on uusi päivä ja aion käyttää paitsi 30 minuuttia juoksumatolla mutta aion käyttää muulla tavoin vielä 30 minuuttia! Tämä on uusi vuosi. Olen jo päättänyt katsoa mitä syön. Olen päättänyt leikata minun heikkous, suklaa, paitsi tumma suklaa, koska se sisältää runsaasti antioksidantteja. Olen päättänyt olla välipala ellei se jotain pistaasipähkinöitä tai riisikakkuja. Olen myös päättänyt juoda paljon enemmän vettä ja jos se ei ole vettä niin se on makeuttamatonta teetä tai ruokavalio sooda.Vain virvoitusjuomien Olen juonut viimeiset 4 vuotta ovat ruokavalioita. Teen työtä paremman minulle. I punnitaan itse ja näin olin saanut 4 kiloa. Tämä ei ehkä kuulosta paljolta, mutta voin varmasti sanoa, koska olen yleensä melko laiha. Anyways, olen 3 kysymyksiä teille! 1) Miten taistella cravings välipaloja tai roskaruokaa? Näytän crave hambugers ja pizzaa. lol 2) Mihin aikaan päivästä käytte käynnissä tai lenkkeily? 3) Mitä juomaa juot lisäksi vesi sekä alkoholipitoiset juomat? Myös toivottaa minulle onnea minun uusi Quest on syöminen ja terve! xo - Kathryn17

  4.1.2012
  Kathryn17
 66. Näyttää herkulliselta toi sun aamiaisesi. Täytyiskö itsekin kokeilla noita smoothieita, cojimarjoja löytyy munkin kaapista. Lenkillekin pitäis taas lähteä mutta ei oikein näissä Suomen ilmoissa huvittaisi

  4.1.2012
  lennu
 67. Voi ku itekki sais tollasen kuntokuurin ja terveellisen ruokavaliokauden päälle! Tulee ihan itellekki into päälle ku kirjottelit, kiitos siis! Kysmys vielä tuli mieleen tässä samalla; Onko ne californian rannat oikeesti niin hienoja ku leffoissa että ihan kirjasta ja ihanaa vettä, ja täydelliset puhtaat hiekat jolla kelpaa juosta?

  4.1.2012
  Essi
 68. I am inspired by your healthy lifestyle plans and will exercise more consistently now. The holidays definitely put a bit of a hold on it. Sauli, tell us, are you a good cook?

  4.1.2012
  Gabi
 69. Näkeehän sinusta, että olet timmissä kunnossa! :) Mukavaa, kun kerroit, miten olet saanut ryhdikkään olemuksesi aikaan ja mitä teet kuntosi hyväksi säännöllisesti. Se antaa sellaista lohtua, että tuloksia tulee, kun kunnon hoitaminen ei jää satunnaiseksi tai kuuriluonteiseksi, vaan on elämäntapa. On siinä silti haastetta täällä Suomen pimeydessä. Työpäivän jälkeen saa käyttää kaiken itsekurinsa, jotta jaksaa illalla lähteä salille, lenkille tai vaikka tanssitunnille. Kesällä ei täälläkään malta jäädä sisätiloihin, jos ulkona on kaunis sää. Kiitos tästä pläjäyksestä - yhteisellä tärkeällä asialla ollaan! :) Oli varsin aiheellista valaista tuota otsikkojen ja lehtijuttujen antamaa kuvaa sinusta tai julkisuuden henkilöistä yleensä. Ihmiset näkevät valokuvia teistä/heistä lähes ainoastaan puku päällä ja lasi kädessä juhlatilaisuuksissa, ja siitä voi joku tietämätön tehdä sellaisen johtopäätöksen, että koko elämä on pelkkää juhlimista tai edustamista. Kiva siis, kun tuot elämäsi arkea esille - sitähän se elämä on valtaosin kaikilla. Hyvää arkea sinne aurinkoon! :)

  4.1.2012
  Hilla
 70. Moikka Sauli! Olen seurannut vaiheitasi BB:sta saakka ja oletpa joskus Mamassa rillejänikin testaillut :) Mieleeni juolahti tuossa saunan jälkitunnelmissa, että millaisessa kämpässä siellä asustelet? Lähinnä siis kiinnostaa tuo asumisen hintataso siellä, että onko ylipäätään mahdollista yksin asustella muilla kuin pahamaineisilla huudeilla vai asutko kenties sinäkin useamman hengen taloudessa? ;) Lykkyä tipattomalle ja terveyskuurille täältä vetisestä Etelä-Suomesta!

  4.1.2012
  Laura
 71. Juu, uskon sua. Ei tollasta kroppaa mikä sul on varmaan ihan pelkällä lenkkelemällä saa. Kyl siihen varmasti vaaditaan tosiaan hieman tarkkailua ruoan suhteen. :) Kesällä oli täällä Suomessakin kiva juosta, mutta nyt ei kyllä yhtään inspaa lähtee tonne pilkkopimeään loska/räntä/sonta keliin. Mielummin harrastelee sisälajeja talvisaikaan, kuten nyt tanssia pari kertaa viikossa + sali sillon tällön. Ihan mahtavaa, että sä oot meitä inspaamassa täällä. :D

  4.1.2012
  Jomppe
 72. Oi liikkuminen on kyllä ihanaa, kun oman lajjin löytää. Ikävä kyllä mulle tuli stoppi vähäksi aikaa, kun juuri tänään meni nivelsiteet nilkasta treeneissä :/ Hassua miten silloin juuri tekisi mieli treenata ja liikkua kun ei voi. Toi sun uus ruokavalio kuulostaa... mielenkiintoiselta. En kyllä ollut koskaan kuullutkaan osasta noista ruoka-aineista joita luettelit supershottisi sisältävän. Ai ja tosta juhlimisesta tuli mieleen, että jos et tiennyt vielä niin 7 päivää julkaisi tänään mukavan kahden sivun haastattelun siitä DTM tappellusta... Ei siinä loppujen lopuksi ollut yhtään mitään, tarkoista yksityskohdista puhumattakaan. Nauti terveysherkuistasi! <3 xoxo

  4.1.2012
  Laura
 73. onks toi mikä lienee vihree juttu sitä ohra- tai vehnäruohoa O_O ei näytä järin herkulliselta :D Mä en ikinä ikinä ikinä pystyis kuvitella eläväni viikkoakaan tommosilla terveysruuilla joten siitä kaikki rispekti sulle. Syötätkö sä adamillekkin tota sanoo ::DD ?

  4.1.2012
  tearshappens
 74. Voi Sauli, älä kuitenkaan vedä itseäsi niistä vähähiilarisista piippuun. Aika rankalta toi sun suunnitelmasi kuulostaa. Aivot ja kroppa tarvitsevat energiaa ja sitä elimistö saa parhaiten sokeristuvista hiilihydraateista ei millään atkinson dieetillä, mistä se hiilihydraatti tulee sillä on väliä eli katso hitaasti sokeroistuvia hiilareita ja vältä nopeita hiilareita kuten nameja ja sokerikakkuja, vilja on terveellistä ( paitsi amerikkalainen leipä joka maistuu ihan pullalta )! Muistaakseni Losissa oli muutama liike josta sai ihan pohjoismaalaista ruisleipää Olson's Scandinavian Delicatessen tjms. Tosiasia on se että ihmisten älykkyys lähti nousuun samaa aikaan kun ihminen alkoi viljellä..eipäs mennä takaisin kivikaudelle ;) Tsemppiä

  4.1.2012
  Mint
 75. Äääh Sauli ku ei sun kyl ees tarvis elää mitenkää terveellisemmin. Sä oot nyt just sopivan kokonen yms. Kummiskin: Nostan hattua sulle. Arvostan. ;DD ♥

  4.1.2012
  Miinasd
 76. Kiitos blogista ja tän päivän tutkasta! Olivat kivat piristykset mun synttäripäivään! <3 Vitsi nyt tulee kyllä vähän huono omatunto mun tämän päiväisestä suklaan syömisestä, mut sovitaan et tänään oon ansainnu synttäreiden kunniaks syödä mitä haluun! =D Pitäis kyllä ottaa susta mallia tuon liikunnan ja syömisen suhteen enemmän, vaikka en ihan sohvaperuna tai pelkän roskaruuan syöjä olekaan, mut aina voisi kiinnittää vielä enemmän huomiota ja liikkua enemmän! Toi litku näyttää kyllä ällöltä! Tsemppiä ruokavalion noudattamiseen, se kumminkin varmaan se vaikeampi on, kun liikunta kuuluu jo valmiiksi sun jokaiseen päivään. =)

  4.1.2012
  Salla
 77. Tän postauksen lukemisen jälkeen tekee mieli lähteä pitkälle lenkille. Paha vaan että kello on puoli kakstoista, tuolla on säkkipimeetä, lunta kadut täynnä ja lisää sataa koko ajan :D Tsemppiä sulle terveellisempään elämäntapaan ! Itsekin ajattelin ottaa itteeni niskasta kiinni tänä vuonna ja yrittää samaa :)

  4.1.2012
  Emppu
 78. Hi Sauli, I know you're into The Hunger Games now. I've listened to them on audible books and love the different voices the narrator uses for each character. It's like watching a play with my mind's eye. You can listen to the unabridged books during your long daily run and make it more enjoyable! That's if you can tear yourself away from Adam's new album! Also, I just ordered Kansas City heart healthy steaks, only 130 calories per 5 oz steak, 31g protein, 2g fat! They're a today's special value Jan.4 at QVC.com. That's all my tips for the day. HaHa. Love you and Adam SO much! ~Lilybop

  4.1.2012
  Lilybop
 79. Hyvä Sauli, hieman ohi blogin aiheen, mutta tee nyt jotain sille sun skype-yhteydelle, kuva on Tutkassa ihan surkea eikä me nähdä sun kauniita kasvoja kunnolla. Haleja ja tsemppiä tipattomaan. Tosin tutkijat taisivat todeta sen jopa maksalle haitalliseksi http://www.iltalehti.fi/elintavat/2012010315032577_el.shtml . Terkkuja ja haleja!

  4.1.2012
  Amaranth
 80. woah! lisää tämmösii postauksii! oli tosi inspiroivaa lukea sun terveellisestä elämäntavasta ku itekki pyrkii täl hetkel muuttamaan elämäntapaa edes pikkasen terveellisemmäks :))

  5.1.2012
  kya
 81. Kiitos perusteellisesta ja hyvästä blogikirjoituksestasi! :) Joulut ja uudet vuodet on juhlittu, joten nyt on aika laittaa stoppi herkuttelulle ja lisätä liikuntaa, todellakin! Kevääksi ja kesäksi on kerättävä energisyyttä, ja se onnistuu mm. terveemmän ruokavalion ja liikunnan lisäämisen avulla. Sinusta kyllä huomaa sen, että olet tarkka syömisistäsi ja liikut paljon, koska eihän tuollaista timmiä urheilijan vartaloa nyt ihan itsestään saa tyyliin simpsalabim! :D Siitä vielä piti sanoa, että älkää välittäkö yhtään tuosta erään lehden lööppijutusta koskien sitä erästä villiä bileyötänne Helsingissä. Mokia ja ylilyöntejä voi sattua joskus kelle vaan ja suoraan sanottuna oli nolo veto julkaista tuo juttu ylipäätänsä ja kaksi viikkoa myöhässä vielä! Paljon tsemppiä ja haleja teille kummallekin täältä Suomesta! Cerise :)

  5.1.2012
  Cerise
 82. how very very Califas ... it does make it even easier to adapt the lifestyle, doesn't it?this weather just makes it that much sweeter. (oh course, knowing myself sooner or later the caffeine, wine & red meat will eventually creep back into the diet. most likely in that order.) :)

  5.1.2012
  shaunna
 83. Heippa Sauli! halusin vaan sanoa, että kiitos sun sain nyt motivaatiota itsekin vähän skarpata tuota ruokavaliota terveelliseempään suuntaan. Ja oon yrittäny vähän niin ja näin tuota lenkkeilyä viime vuonnakin jo, mutta nyt yritän ottaa sen tavaksi ihan kunnolla! Jotenki tää anto mulle kauheesti tsemppiä! kiitos siitä :)

  5.1.2012
  Sumu
 84. Ihanaa Sauli, vihdoin eksyin sivuillesi. Näyttää tyylikkäiltä :) Itsekkin olen ajatellut nyt viettää tipattoman tammikuun, kerrankin jopa voisi onnistua. Kaverille kiitokset, ettei ole Suomessa. Pahin asia epäonnistumiseen on ollut omat syntymäpäivät (tammikuun lapsi), onnekseni sentään tammikuun loppupuoliskolle olen vasta siunaantunut. Ja voiha synttärit pitää parisen viikkoa myöhemminkin, jos niin tykkää. Mutta täytyy useammin piipahtaa täällä lueskelemassa blogiasi ja koittaa selvitä tästä tammikuusta alkomahoolitta. Aurinkoisia päiviä teille sinne Hollywoodiin! p.s, olen täysin samaa mieltä, mitä Cerise kirjoitti :)

  5.1.2012
  ams-ku
 85. Hei taas, Sauli. Ajattelin että jos joskus aiot laajentaa näiden sivujen sisältöä niin mitä näiltä tulee tulevaisuudessa löytymään? Jotain videopätkiä tai reseptejä yms? Aika moni varmaan ainakin haluaisi tietää niiden kuuluisten lihapullien täsmällisen reseptin haha :D

  5.1.2012
  Janika
 86. Jos et ole viela kayny Souplantationissa syomassa, sun taytyy kokeilla sita!! Se on sellanen buffetti, missa on tarjolla erilaisia salaatteja ja keittoja ja se on kertakaikkiaan niin hyvaa! Jos siis haluat hemmotella itseasi hyvalla ja terveellisella lounaalla :)

  5.1.2012
  Hensku
 87. Moi, Sauli. Wow, I'm impress. That breakfast looks so good but the drink...hmmm I'm not sure. I would love you Finnish meatball recipe though, if you don't mind sharing. I may not make them as good as your but I'd like to try making it. I'm very good at cooking Thai food. If you need any recipes I would be happy to share them with you . They use a lot of vegetable and less meat which is good for you. I'm too lazy to do some work outs but reading your blog gives me some motivation. Thank you for sharing your thought.

  5.1.2012
  Tym Bren
 88. Sauli I think it is really important that you understand how much those of us that love and support Adam love and support you, today he said he was 'glowing' we now that happiness in mostly down to you, and that he is creatively in the best place of his life, we adore you and so glad we have come to know you, those of us outside of Finland, we all made friends with Adam's Finnish fans and with your fans and they seem so lovely, I havn't encountered one Finnbert that isn't amazing ! deep love for you of course in Finland but also in the whole world now, must be amazing feeling ?

  5.1.2012
  April
 89. Heissan! On hyvä aloittaa uusi vuosi terveellisesti ja ns. vanhasta puhdistuen! Itse olen ollut monta kertaa mehupaastolla ja myös muita "puhdistuskuureja" on tullut kokeiltua. Tuo sinun mainitsemasi liikuntamäärä ruokavalioosi nähden saattaa kyllä olla liikaa. Kannattaa olla varovainen varsinkin siellä LA: n lämpimässä ilmastossa. Itselläni on kerran mehupaaston yhteydessä tullut pelottava kokemus... Maailma vaan musteni, enkä nähnyt mitään pariin tuntiin. Kamala olo ja tuosta toivuttuani en ole pelkällä mehupaastolla ollutkaan. Sinulla onneksi ruokavaliossasi paljon muutakin! Tsemppiä vaan sulle ja kumppanillesi terveellisen elämäntavan tiellä! Ja muistakaa, että ilman hiilareita pinna on välillä kireällä alun hyvän olon tunteen väistyttyä!!! Haleja!!!

  5.1.2012
  Nefertiti
 90. Totta se on: liikunta on hyväksi mielellekin! Itsekin kävin jokusen vuoden ihan säännöllisesti lenkillä (en tosin ihan joka päivä; eikös sitä ole hyvä pitää välipäiviä?), mutta nykyisin lenkkeily ajoittuu lähinnä viikonloppuihin. Kävelen kuitenkin joka päivä töihin puolisen tuntia + toiset sitten takaisin kaupunkiin eli hyötyliikuntaa onneksi tulee, kun en viitsi odotella busseja. Älytön tuo S-lehden juttu, mutta ajoitus kuitenkin sikäli ovela, että loppiaiseksi lukemista etsivät näkevät kyllä varmasti lehtihyllyn kansikuvan. Ja kilpaileva lehti toistaa tämän roskalehden uutisia nettisivuillaan. En klikkaa noita uutisia nettisivuilta, etteivät saisi tuulta purjeisiinsa, vaikka tekisi mieli informoidan kyseisiä aviiseja, että juttu on jo "yesterdays's news". Mukavaa loppuviikkoa sinne lämpimään! Täällä nyt sitten tulee sitä lunta ja autoilijat sekoilevat, kun ilmeisesti talvikeli yllätti...

  5.1.2012
  Anitta
 91. Sulle on tullut jo sata kaks miljoonaa kysymystä, mutta olisin itse halunnut vielä tietää että miten on sun surffauksen laita nykyään? Ja nyt meinaan ihan oikeilla aalloilla surffausta enkä nettiselailua :) Innostuitko lajista vai totesitko sen liian hankalaksi? Tv:n hengenpelastus ohjelmien perusteella kyseessä on ainakin melko vaarallinen, tapaturma-altis laji. Mahdollisesta lumilautailu taustasta on varmaan kuitenkin jotain hyötyä? Haaveilen pääseväni itsekin vielä joku päivä valkosten kinosten sijaan laudalla lämpimiin aaltoihin :) Kivaa päivänjatkoa sulle Sauli!

  5.1.2012
  sekopäähymiö
 92. Your smoothie. LOL! I wouldn't know where to get half of the ingredients. I guess most people decide to live healthier at the start of the year but it's hard to do. I guess in LA it's a little easier as the weather is great and you can go out and run. But over here in Europe it's quite rainy and cold. So even going to the gym is a challenge let alone go jogging!

  5.1.2012
  Caro
 93. voisitteko ruveta kasvissyöjiksi adamin kanssa? :) please?

  5.1.2012
  Malena
 94. Tuo tekemäsi supersmoothie kyllä varmasti pistää päivän käyntiin! Mutta miltä se maistuu? Oletko nyt tehnyt noita super ruokia joka päivä? Onko jotain erityistä terveellistä herkkua johon olet jäänyt niin sanotusti "koukkuun"? Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä kirjoitat tänne blogiin :)

  5.1.2012
  Minna
 95. Moro Sauli! Tosi ikävä on ollut lukee noita juttuja iltapäivälehdistä, antaisivat jo olla... Ehkä sinun kannattaisi kommentoida asiaan jotenkin, sillä nyt täällä on taas puoli Twitteria/Suomea huolesta sekaisin :( Blääh! Oot upee! <3

  5.1.2012
  Faarao
 96. Moi Sauli! It IS hard to get started on any change to one's life. I admire how committed you are! Wish I could hire you as a personal coach/trainer/motivator! ;) But hey, I'm feeling motivated just reading your blog, so that will help! :D The omelet & spinach look yummy. I'm not big on smoothies, and the ingredients in that one sound.. o_0 but it actually doen't look too bad. The tea looks GOOD! I can't run - bad knees; but I do walk, and I'm w.o.r.k.i.n.g in getting back into yoga. I have a feeling you will be serving as inspiration/motivation for many of us! Yay!! :D Love how you stay positive, and -again- your committment to whatever you're doing. Mentor Sauli! :D Small ps to April: "FinnBert"... I hadn't heard that term before; Love it! :D

  5.1.2012
  Nancy
 97. I'm just wondering - why aren't you writing your blog in english?=)

  5.1.2012
  Tanja
 98. Tässä pieni ideanpoikanen: moni anelee videopostauksia ja reseptejä niin eikös Saulii huvittais luppoajalla vääntää kokkausvideoita tänne :D kaks kärpästä samalla lätkällä haha

  5.1.2012
  anni
 99. moi sauli. tutkaa on kiva katsoa, mut vielä olis kivempi katsoa jos tekisit sille kuvalle jotain, ei viimeks saanut kuvasta, saati sitten puheesta selvää! :( ja olis kiva jos keksisitte jotain lisää siihen tutkaan, muutakin kuin puhetta... en oo vilä ite keksinyt mitä se vois olla, mut jotenkin sitä vois "laajentaa" :)

  5.1.2012
  gunilla
 100. Kuulostaa hyvältä sun ruokavalio, tosin vaikea kuvitella miltä noi super smoothiet maistuu, sen verta outoja on osa aineista :) Mutta muistathan todellakin juoda tarpeeksi (siis kivennäisvettä tms. josta saa myös suoloja, niitä ei saa unohtaa) ja syödä myös jonkin verran sitä rasvaa, edes öljyjä. Proteiini palaessaan kuluttaa enemmän energiaa mitä tuottaa ja siihen vielä liikunta päälle ni elimistöstä voi aika piankin palaa kaikki vararavinnot, mutta etköhän sinä jo tämän tiedä :) Itselläkin olis tarkoitus lisätä liikunnan määrää kun selviäisin ensin tästä sitkeästä flunssasta...

  6.1.2012
  nenja
 101. Ihanaa että sulla on energiaa, tunnen olevani lazy shit, täällä pimeää aamusta kun lähtee töihin ja kun tulee töistä niin yhtä pimeää. Koko viikon satanut vettä, joten ei ihan nappaa. Vois tietty viikonloppuna ryhdistäytyä ja käydä lenkillä. Niin paljon tullut kysymyksiä, ettei enää keksi, vastailehan noihin. Lähetä lisää niitä auringonsäteitä, Sunshine ♥♥♥♥

  6.1.2012
  Stella
 102. Mainio idea anni! :D Saulin Kokkishow... se olisi varmaan aika mielenkiintoista katsottavaa haha.

  6.1.2012
  Janika
 103. Sauli, Please..jätä kommentoimatta noi lööppien typerät jutut ja anna asian olla. Ne vaan innostuu, jos jähtee kommentoimaan. I love your blog as always :) <3

  6.1.2012
  Jamelie
 104. THE CAPITALIZATION IN THESE TRANSLATIONS IS AMAZING ... PARTICULARLY SINCE MY SILICON VALLEY DAYS I RARELY USE CAPITALS WHEN WRITING ON THE WEB. :) PEACE OUT

  6.1.2012
  shaunna
 105. Siis se on aivan hullua, miten esimerkiksi nettikeskusteluissa syyllistetään ja mollataan toisia. Itse olen joskus koettanut lukea niitä ja etsiä neuvoja johonkin esim. ihan tavalliseen lemmikkieläinongelmaan tai vauvajuttuihin, mutta pahan mielen niistä vain saa. Ihmiset kirjottaa aivan törkeästi ja viattoman kysymyksen esittänyt saa älyttömän ryöpytyksen niskaansa. Että ehkä tämä on melko pieni lohtu, sinusta sentään revitään otsikoita, mutta et tavallaan ole yksin tämän asian kanssa =D

  6.1.2012
  Minna M
 106. Moi Sauli! Toivottavasti teillä siellä kuntokuuri jatkuu innolla, ihailen tuollaista itsekuria jota itselläni ei oikein tunnu olevan... Pahalta tuntuu että Suomen media jälleen riepottelee teitä noilla typerillä jutuillaan, mutta eiköhän tämä ole jo toivottavasti viimeinen mediakierros siitä aiheesta. Koko juttuhan on jo niin yesterday's news ja pääasia on että teillä keskenään on kaikki hyvin, älkää antako kenenkään sekaantua teidän kahden väliseen suhteeseen tai antaa julkisuuden vaikuttaa siihen. Tsemppiä sinulle ja siipallesi sinne aurinkoiseen Losiin ja pitäkää huolta toisistanne. Rakastan!

  6.1.2012
  Anneli
 107. Very inspiring post & it has me thinking far more carefully about what I eat. The drink sounds amazing! Have you stopped smoking as well? Any health professional will tell you that not smoking is the single most healthy thing you can do for your body - not to mention the people around you. If not, are you planning to quit as part of a healthy lifestyle?

  6.1.2012
  Crystal Taylor
 108. laulaako adam sulle ikinä? :)

  6.1.2012
  gunilla
 109. I finally recognized a word in your blog!!! "cocoa" YAY! YUM! Seriously though, what an inspirational post. Us Americans need to take time each day to exercise more often. A jog is so rewarding. if you put your favorite songs into your iPod and start running, your mind will become clearer. I think I will pass on that green concoction however.

  7.1.2012
  Patti
 110. Olen Faaraon kanssa eri mieltä ja Jamelienn kanssa samaa mieltä eli minun mielestäni ei missään nimessä kannata kommentoida noita uudelleen esille nostettuja juttuja millään lailla, sillä joka sanaa tihrustetaan nytkin suurennuslasin kanssa ja blogiteksteistä ja Tweet-viesteistä etsitään uutisen aiheita. Mutta, varmaankin olette tämän päätöksen tehneetkin. Menneet ovat menneitä ja kuten moni on todennut, ikävätkin kokemukset kasvattavat ja ehkä myös opettavat.

  7.1.2012
  Anitta
 111. Sauli tsekkaa tää! http://www.thefablife.com/2012-01-06/adam-lambert-and-sauli-koskinen-are-this-weeks-hotness/ Ääniä yli 30 000 koko kisassa ja annettu 89 maasta... :)

  7.1.2012
  Doop
 112. Thanks for sharing Sauli! This post made me want to drink peppermint tea so much. Haha. What's your favorite kind of tea?

  8.1.2012
  Midge
 113. :)

  23.1.2012
  duedscofobe
 114. krtjoitii:No great man lives in vain. The history of the world is but the biography of great men.

  14.2.2012
  Duih

One Trackback

 1. […] Source: saulikoskinen.net […]