Presidentinvaalit

Vaalileima_neli__520_41128b

Tänään Suomessa on käyty presidentinvaalien yllätyksellinen ja paljon keskustelua herättänyt ensimmäinen kierros. Mä olen ihan innoissani seurannut täältä rapakon toiselta laidalta tätä jännittävää tapahtumaa. Hauskaa että kahden viikon päästä valittava presidentti tulee olemaan joko mies jonka puoliso on ulkomailta Suomeen muuttanut mies, tai sitten pressa tulee olemaan mies nimeltä Sauli!! 🙂 Täähän on melkeen kuin olisin itse pressaehdokkaana! Hah!! Ei vaiskaan, politiikka ja Suomen hyvinvointiin kuuluvat asiat pitää ottaa vakavasti sillä ne koskee meita kaikkia. Ja äänestämisessä täytyy ottaa huomioon asioita jotka vaikuttaa oikeasti, eli ehdokkaiden politiikalla on merkitystä eikä nimillä ja parisuhteilla. On silti todella hienoa että näissä äänestystuloksissa näkyy parisuhdesuvaitsevaisuutta. Täytyy myös hakea huumoria vaaleistakin, kun en voi väittää etteikö nämä itseäni liippaavat sattumat nostaisi hymyä huulelle. Politiikka on tärkeää mutta niin on myös ihmisten hyvä mieli eli ilo ja nauru. Molempia tarvitaan.

On hienoa joka tapauksessa että politiikka on kummasti alkanut kiinnostamaan taas moniakin ihmisiä Suomessa ihan lyhyen ajan sisällä… Nyt sitten vaan äänestämään uudestaan ja jännittämään lopullista vaalitulosta.  Itse edustan viihdealaa enkä politiikkaa ja siksi en lähde kommentoimaan poliittisia asioita mitenkään tarkemmin. Mutta mulle on kyllä selvää kumpaa äänestän vaikka pidän sen yksityisasiana. Sen kuitenkin sanon tän ekan vaalikierroksen tuloksen perusteella että kumpi tahansa parin viikon päästä voittaa, niin mun mielestä Suomessa tulee olemaan hyvä presidentti. Yay!!

xoxo

/S

Kommentit

 1. Jee, loistavaa että säkin heräsit äänestään!! :) Haaviston nousi kakkoseksi on kyllä aivan mielettömän iso asken Suomelle ja kertoo meistä kansana tosi paljon! Ite oon Haaviston joukoissa henkeen ja vereen mutta en tuu vetämään ranteitani auki jos (ja luultavasti kun) Niinistö pestin vie. On kuitenkin jo niin suuri voitto itsessään että Haavisto on sinne kärkikahinoihin äänestetty :) Tulosta tuli jännitettyä kyllä ihan viimeseen asti ja olo oli todella ylpeä ja liikuttunut kun äänet oli laskettu - kyllä on kerrankin hienoa olla suomalainen! :) Go Pekka Go! :-)

  23.1.2012
  viuhti
 2. Tiedoksi sinulle viihdemaailman edustaja, että nimenomaan viihdeala seisoo Haaviston takana. Tukijoina on Anssi Kela, Mikko Kuustonen, Lauri Ylönen jne jne. Twitteriäkin on helpompi seurata, jos sieltä löytyy vain yksi Sauli, kuten tähän asti on ollut 98 %:sesti.

  23.1.2012
  Lilli
 3. Bravo to Finland. As Americans, we can preach about tolerance but still have many lessons to learn. Fortunately, the more open-minded of us are being more vocal now.

  23.1.2012
  LIBlondMom
 4. I am glad you don't try to influence others with your opinion of one person, you're smart to stay out of it. Have a wonderful week. xxoo

  23.1.2012
  gael
 5. Don't know why, but you sure make politics fun!! LOL!! Love the blogs & I hope you get the President that you are pulling for :)

  23.1.2012
  Kristy
 6. You are so amazing Sauli and you can make any topic fun and fresh and always give us a giggle. I love your writing style and think Adam is just about the luckiest person on the planet !!!

  23.1.2012
  Joanna
 7. Sauli! Olen niin iloinen olet niin huolestunut politiikan kotimaassa, koska rehellisesti en voisi vähempää välittää niistä täällä valtioissa. Myös Halusin vain sanoa, että blogisi tuo minulle niin paljon iloa ja toivon, että te ja Adam oli hauskaa viikonloppua! Ja voitteko tehdä toinen Q & blogi please!? xoxo - Kathryn17

  23.1.2012
  Kathryn17
 8. Hyvä Pekka! Ja hyvä Suomi! Humaanit arvot ja älykkyys yhdistettynä toisia kunnioittavaan esiintymiseen vievät pitkälle. Turha itsensä korostaminen halvat kivat eivät autttanee, olen todella iloinen!! Olisipa mainio tilanne seuraavissa Linnan juhlissa, kun ei tarvitsisi arvuutella minkälainen mekko presidentillä tai hänen puolisollaan on päällään :)

  23.1.2012
  fisu
 9. Olipas mahtava heti herättyä huomata, että olit ottanut tuoreeltaan kantaa pressanvaaliasiaan. Pakko myöntää, että mulla oli samat mietteet näistä kahdesta "finalistista" :D Mutta ihan mahtavuutta, että meidän pieni Suomi on näin suvaitsevainen. Itse äänestin Haavistoa enkä jaksanut uskoa, että avoimesti homo ehdokas voisi ikinä saada riittävästi kannatusta toiselle kierrokselle asti. Mutta näin kävi ja voidaan olla ylpeitä Suomesta. Ja jos Pekka ei presidentiksi asti ylläkään, niin saadaan sentään Sauli maan isäksi ;) Mutta nyt kiireellä aamukahvit kurkusta alas ja suunta hymyssä suin työmaalle.

  23.1.2012
  Sohvi
 10. Oli kyllä huikea vaali-ilta eilen! Ihana postaus, enkä voisi olla sun kanssa enempää samaa mieltä :) Hyvää uutta viikkoa sulle!

  23.1.2012
  Taotao
 11. Olen täysin samaa mieltä sun kanssa, Sauli: Suomi tulee saamaan hyvän presidentin, kävi miten kävi. Mutta täytyy myöntää, että harvoin olen tuntenut niin suurta ylpeyttä suomalaisuudestani kuin eilen illalla Haaviston päästyä kakkoskierrokselle. Yay!

  23.1.2012
  Ansku
 12. Hey! good to hear from you again! great awakening! why Im not asleep at 5 in the morning I have no idea...and not even going to work today..:S weird.. ANYWAY... great to hear that you're very much updated about the election :) Im not Finnish, but Im trying to keep up w thing around the globe :) Hahaha I almost thought ii was you who was the candidate hahaha ;) LOL! Im sure you'd be a different kind of president, but a great one w good qualities :) Love reading your blogs Sauli- makes me laugh and leaves me with a smile on my face everytime! FANTASTIC sense of humor! THANK YOU! :D see ya!

  23.1.2012
  Sofie S. Barslund
 13. Nyt ei muuta kuin ensi viikolla aanestamaan! Losissa aanestyspaikka on konsulaatti (1801 Century Park East, Suite 2100, CA 90067) ja aanestysajat ovat 25.1.2012 - 27.1.2012 klo 14:00 - 19:00 ja la 28.1. klo 10:00 - 14:00. Meinasin itsekin uhrata muutaman tunnin siihen ensi lauantaina, etta menen aanestamaan taalla omilla kotinurkilla. Sita ei ole tehty ihan helpoksi, mutta tama on sen verran historiallista etta aion nahda sen vaivan.

  23.1.2012
  Maria1
 14. Suvaitsevaisuus ja avoimuus voitti tänään, todella ylpeä suomalainen tällähetkellä. :) Pekka Haaviston saama äänivyöry kertoo jotain siitä mihin suuntaan Suomessa ollaan menossa ja se on mahtavaa.

  23.1.2012
  Ninnu
 15. Samaa mieltä, että kumpi tahansa voittaa niin hyvä presidentti saadaan :) Haavisto on tehnyt minuun silti suuremman vaikutuksen ja olin tosi iloinen kun hän pääsi 2. kierrokselle. Seuraan nyt tarkkaan näitä kahta tämä parin viikon ajan!

  23.1.2012
  Tiina
 16. Sauli olis kyllä aika hyvä presidentti... :-D

  23.1.2012
  Ada
 17. Hienoa Sauli, että presidentin vaalit kiinnostaa myös rapakon takana :) Vaikka itse olenkin Niinistön naisia ;) saisi Suomi myös Haavistosta hienon presidentin. Ja Antonio on niin <3<3<3 Eli jos ei Niinistö, niin sitten Haavisto. Näin totesin jo aikoja sitten :)

  23.1.2012
  Sari
 18. Oikeet tyypit kakkos kierroksella, nyt ei vaan tiedä kummasta pressa. Molemmilla kun on jotain pikkupuutteita ja näin. Niinistö on mun mielestä liian tosikko, ja toosi pelottava. Haavisto olis sitten muuten hyvä, mutta miten maat jotka ei ole niinkään suvaitsevaisia seksuaalivähemmistöjen suhteen? Äh no mitä väliä, pitäähän mun nyt venata viel kaksi vuotta kunnes voin jotain näihin asioihin vaikuttaa.. :)

  23.1.2012
  Näin tänään
 19. Tämä oli paras mahdollinen kaksikko. Ensinmäistä kertaa itsekkin innoissaan vaaleista ja aina olen äänestänyt.. Totta on se, että asiat ovat ne jotka ratkaisevat, mutta silti aika kutkuttavaa ;)

  23.1.2012
  Mami
 20. Hymy huulille tuli täällä meilläkin, tuosta sinua ja presidenttiehdokkaita koskevista "yhteyksistä"! Itsekin pohdin tuota, että suvaitsevaisuutta Suomesta löytyy. Näin jonkun haastattelun, jossa Haavistokin kehui, kuinka hyvin heidät otettu myös "maakunnissa" vastaan, jossa olivat pariskuntana esiintyneet. Hyvä Suomi! :) Hyvää yötä sinne "laiskimmalle parille" jotka vaan kuhertelee kotona ja tweettaa vapaa-aikanaan. ;)) xoxo

  23.1.2012
  Sleepwalker
 21. Moi Sauli! Oot ehkä joku maailman ihanin ja innostavin ihminen, sun tarinasi on kyllä niin ihmeellinen, että minäkin jaksan uskoa että joskus asiat täällä kotipuolessa muuttuisivat ja pääsisin valloittamaan maailmaa jonkun komistuksen kanssa ;) Tuo matkailu on ollut kyllä ikuinen haave, muttei täältä tuppukylästä tunnu pääsevän pois millään.. Hyvä työ, ihana asunto, koira ja auto on, muttei nämä elementit juuri ole onnea tuoneet, luulen sen löytyvän sieltä aidan toiselta puolen.. :( Onnea ja vielä kerran onnea matkaasi, piristät tarinoillasi ruudun takaa tätä Suomen kahlitsemaa seikkailijatarta!

  23.1.2012
  Alexandra
 22. Kirjoitit fiksun blogin Suomen presidentivaaleista. Ja kuten sanoit, voittaa toisella kierroksella kumpi vaan, Suomi saa hyvän presidentin. Haaviston yllättävästäkin noususta kertoo mm. sekin, että nimenomaan vaalipäivän äänistä tärkeässä Helsingin vaalipiirissä Haavisto sai 39,0% ja Niinistö 33,9 % äänistä. Joten, jännittävä toinen kierros on luvassa.

  23.1.2012
  Tuuli
 23. Joo, tosi kiinnostavat ja jännät vaalit oli eilen, ei voi muuta sanoa! Hienoa huomata, että Suomessakin ollaan siinä pisteessä, että homoseksuaalisuus ei noussut Haaviston esteeksi. Onhan miesparin isännöimässä Linnan juhlissa varmaan totuttelua, mutta oon ihan varma, ettei se vaadi kuin kerran tai pari niin ihmiset tottuu siihen näkymään - ei se sen kummempaa ole. Homoseksuaalisuuden vuoksi en kuitenkaan Haavistoa äänestänyt - se kun ei kuitenkaan ole meriitti puolesta eikä vastaan jos presidentin tehtäviä miettii ;)

  23.1.2012
  Ella
 24. On kyllä jännä tilanne, tosin joudun kyllä antamaan ääneni sille toiselle, vaikka Saulilla hyvä nimi onkin. ;)

  23.1.2012
  Catti
 25. Hienoa Sauli että kotimaan pressanvaalit jaksaa kiinnostaa!!! Twitter melkein räjähti eilen kun me S&A fanit hehkutettiin vaaleja :) Onnitteluja Haaviston menestyksestä tuli jopa teidän ulkomaisilta faneilta! Ja jälleen kerran olet onnistunut luomaan kirjoitukseesi uskomattoman ihanan fiiliksen, se lämmittää monia sydämiä eli kiitos kiitos kiitos! Take care & have fun <3

  23.1.2012
  Jenny
 26. Yay Sauli!!!Ei siinä Niinistössä muuta hyvää olekkaan kun se etunimi!!!!viuhti!!Kompaan sua täysillä!!Haavisto saa minun ääneni myös toisella kierroksella!!

  23.1.2012
  tinsu
 27. Luulin jo ettei sua yhtään poliittiset asiat kiinnosta, joten yllätyin vähän leimasta ja kaikesta ;D Itse en halua Sauli Niinistöä presidentiksi - vaikka nimi kieltämättä onkin hieno haha - koska en jaa hänen mielipiteitään useista asioista. Vaalikoneiden mukaan itselleni parhaiten sopivat ehdokkaat olivat Soini (mikä oli yllätys) ja Haavisto (hänestä en ennen tätä ollut kuullutkaan), joten nyt kun jälkimmäinen on seuraavalla kierroksella pidän peukkuja pystyssä hänelle. Myönnän etten Haavistonkaan aatteisiin ole hirveästi perehtynyt (en oikeastaan välitä politiikista, mutta onhan presidenttivaalit ihan jännä juttu), mutta käsittääkseni hän ajaa edistyksellisiä ja terveitä arvoja, joten mielestäni hän sopisi arvojohtajan virkaan erinomaisesti. Katsotaan mitä muut +5 miljoonaa suomalaista ajattelevat.

  23.1.2012
  Janika
 28. Mukavaa, että oot seurannu vaaleja. Oikeat pääsivät toiselle kierrokselle. Oon niin samaa mieltä, että kumpi tahansa voittaa ni saadaan hyvä presidentti. Yay! :)

  23.1.2012
  Iida
 29. Täällä toivotaan niin kovasti, henkeen ja vereen, että Haavistosta tulee Suomen presidentti. Hänen suhtautumisensa ihmisoikeuksiin on niin paljon parempaa kuin Niinistön. Lisäksi näen sen isona askeleena homojen oikeuksille. Haavisto on fiksu, kokenut rauhanneuvottelija, rauhallinen, ei rupea tappelemaan vaalitenteissä, on humaani ja kansainvälinen ja raikas presidentti. Go, Pekka Haavisto, go!

  23.1.2012
  Aduli
 30. Mä olin kanssa tosi tyytyväinen tähän ekan kierroksen tulokseen. Niinistöstä voi tulla hankala voitettava, mutta saas nähdä :) Pelkään vaan että tällä toisella kierroksella esille tulee juuri ne parisuhdeasiat enemmän, ja ahdasmielisten junttien äänet lähtevät suoraan sinne Saulin suuntaan. Toisaalta taisi se Soinikin näyttää esimerkkiä ja kertoa äänestävänsä Pekkaa. Suomi muuttuu suvaitsevaisemmaksi ja onhan se jo aikakin.

  23.1.2012
  Doop
 31. Moni täällä jo sanonutkin tuntemukset, samoin tuli ylpeä ja liikuttunut olo, meissä suomalaisissa on toivoa! Haavistosta tulisi upea presidentti meille! Hienoa ja ajateltu kirjoitus sinulta Sauli huumoria unohtamatta :)

  23.1.2012
  kevättuuli
 32. Saatiinhan se Saulikin innostumaan pressanvaaleista sentään :). Ja samaa mieltä olen kanssasi, molemmat omalla tavallaan hyviä ehdokkaita. Haavistossa viehättää humaanisuus, arvomaailma ja mieletön ulkopolitiikan tuntemus. Niinistö on rautainen edustaja ja bisnesmies ja ulosanniltaan omaa luokkaansa. Itse suvaitsevaisuuden kannattajana kallistun ehkä enemmän tuonne Haaviston suuntaan, mutta ei ole Niinistökään vastenmielinen vaihtoehto. Politiikasta kun en mitään oikein tiedä, niin sit pitää perstuntumalla tehdä nämä päätökset, haha! Jompi kumpi hyvä! Jännittäväksi toisen kierroksen tekee se, kun nythän eka kierroksella oli paljon taktikointiääniä liikkeellä, että kuinka sitten äänet lopulta jakaantukaan näiden kahden miehen kesken. Jännityksellä odotellaan. Oikein ihanaa viikkoa teille sinne rapakon taa!

  23.1.2012
  Neanna
 33. Äänestin Haavistoa; suoraselkäisin kaikista ehdokkaista. Itse en ikinä voisi äänestää Niinistöä, mutta en kuitenkaan ole muuttamassa Ruotsiin, jos hänestä presidentti leivotaan. :) Arvostan sitä, että et julkisesti tue kumpaakaan ehdokasta. Hauskaa viikkoa!

  23.1.2012
  Jonni
 34. Mä oisin äänestänyä sua pressaks 8)) Mutta siis, ihan kiva jos vaikka Niinistöstä tai Haavistosta tule pressa. Mulle käy kummatkin :) JA kiva kun oot perillä näistä Suomen asioista siellä :D

  23.1.2012
  MADHOUSE
 35. Kakkonen on ykkönen, vaaleissakin! ;-) Itsellä 2 vuotta jää tuosta äänestys iästä mutta enemmän tiedän politiikasta ja ehdokkaista kun moni aikuinen (tullut huomattua!). Haavistoa kuitenkin henkeen ja vereen kannatan ja tuki joukoissa olen :-) Todellakin kertoo paljon suomesta tuo tulos. Vaikka varmaan Sale senvoiton vie niin voidaan ylpeä olla siitä kakos paikasta. :-) Ei nyt ihan joka maassa näin vois käydä!

  23.1.2012
  JustMe
 36. Hyvin kirjoitit vaaleista, kiva, että siellä rapakon takanakin jaksaa kiinnostaa. :) Huumorin mukaan ottaminen keventää mukavasti asiaa. Ulkosuomalaisethan olivat äänestäneet tänä vuonna ahkerammin kuin koskaan aikaisemmin, wau! Miten hieno askel Suomelta, että Haavisto on toiselle kierroksella! Kunpa saisi paljon äänestäjiä pudonneiden ehdokkaiden joukoista, hän on älykäs ja hyväsydäminen, ymmärtää tavallisia ihmisiä ja on syrjittyjen puolella! Toivon myös, että ihmiset näkevät sen seksuaalisuuden ohitse. Ja onhan Saksan pääministerikin (jos nyt oikein muistan) avoimesti homo. Jopa jotkut ulkomaalaiset kyselivät vaaliasioista eilen! Jännittävä päivä tulossa kahden viikon päästä!

  23.1.2012
  Miisa
 37. Hauska kuulla, että olet sitten kuitenkin innostunut vaaleista:)) Molemmat tosiaan hyviä, mutta mielestäni Haavisto on parempi ;) Ihmisläheisempi :))

  23.1.2012
  Miia Vaan
 38. Niinistö on ollu mun ennakkosuosikki, mutta toi Haavisto on mun mielestä saanut omalta kannaltani plussaa. Se olis tosi hienoa, että suomi saisi kaikenlaisia tasa-arvoja kunnioittavan presidentin! En sano ettei Tarja ollut tai Sauli Niinistö olisi, mutta tää edellyttää, että Suomi on menossa hyvään suuntaan. Ja eikös siellä rapakon toisella puolella ala myös vaalit jossakin vaiheessa? Ihanaa, että kirjoitat meille suomen kansalle tärkeistä asioista, mutta olisko joskun mitenkään mahdollista, että Adam poikkeaisi tutkassa moikkaamassa??? Olis tosi kiva. Se vois esitellä mitä se osaa jo suomeks tai vaan piipahtaisi. :D No saahan sitä aina haaveilla, mutta olis kyllä kiva! xoxo

  23.1.2012
  Ada
 39. Hauskasti mutta samalla myös todella fiksusti kirjoitettu postaus, Sauli! Itsekin seurasin eilen innolla vaaleja, ja kyllä lämmitti sydäntä kun Haavisto nousi tokaksi ja pääse tokalle kierrokselle! :') Ja kävi ihan sama juttu mielessä, että aika hauskaa sun kannalta, että presidentti tulee olemaan joko homo tai Sauli-niminen :D Itse äänestäisin varmasti Haavistoa, mutta ikä ei riitä...! :( Harmittaa. Mutta toivon että mahdollisimman moni äänestäisi Haavistoa :)

  23.1.2012
  Anna
 40. ~Sauli, you’re such a witty and clever writer. I love how you can turn a somewhat mundane topic and make it appealing by infusing some humor in it – and without losing its essence. :) ~Thanks for the political update. It's great that tolerance in relationship is emerging in your politics. ~Terrific writing! I love you always! ♥ ~xoxo

  23.1.2012
  Rochelle
 41. musta olis tosi hienoa jos Haavisto olis Suomen pressa. homoja on ollut aina ja tulee aina olemaan, joten eiköhän se olis aika kaikkien jo hyväksyä.. ei homo ole kiinnostunut samasta sukupuolesta vaan ihmisestä! sitäpaitsi poikarakkaus on just söpöä:) siinä tietty on sit sellanen ristiriita että kun presidentin tulis luoda suhteita ulkomaille, ja monissa maissa homous on rikos, niin se voi suomen kannalta olla huonompi homma..

  23.1.2012
  politikko
 42. Hyvin ja puoluettomasti kommentoit vaaliasiaa, hienoa :) Ja hyvä että sinua vielä kotimaasi asiat kiinnostavat sieltä "suuresta maailmastakin" käsin. Itse olisin melkein veikannut Väyrysen menevän kakkoskierrokselle, niin paljon hän kesästä sai kannatustaan nostettua ja tosipuheessa en olisi ehkä uskonut suomesta löytyvän näin paljon suvaitsevaista väkeä, olen siis positiivisesti yllättynyt asiasta, vaikka en varsinaisesti ketään ehdokasta erityisemmin kannattanut :) Parin viikon päästä sitten tiedämme kumpi voiton vie.

  23.1.2012
  nenja
 43. Hyvät on ehdokkaat,toinen kylläkin edustaa enemmän asioita mitä pidän tärkeinä. Pakko nyt vielä mainita että olet alkanut hehkumaan elämäniloa ihan eritavalla! Ruokavalio&liikunta varmaan tekee sen? Olet tai olette molemmat ihan uskomattoman onnellisen näköisiä. Aina olette olleet mutta nyt se jotenkin hehkuu teistä. Ihanaa ja piristävää huomata ihmisten nauttivan elämästä!

  23.1.2012
  marjo
 44. Ihana tietää että sielläkin päässä maailmaa noin kiinnostuneesti ehdit seurata vaaleja :) Täytyy myöntää että aika paljon jännitti että miten käy Haaviston. Ikinä en olis uskonu että niin into pinkeenä tulen joskus seuraamaan vaalien tuloslähetystä! :D Nyt sitten vaan jännittämään kakkoskierroksen tuloksia!

  23.1.2012
  Hachi
 45. Ennen vaalitaistoa ajattelin vähän laiskasti, että kait sitä Niinistöä sitten pitää äänestää. Onneksi katsoin kaikki vaalitentit. Haavisto on mielestäni selvästi paras ehdokas! Kansainvälinen, fiksu, avarakatseinen, suvaitsevainen, erittäin selväsanainen ja yhteistyökykyinen herrasmies, joka osaa kuunnella myös muita. Olen täysin hurmaantunut. Pekasta saataisiin tähän maahan hieno presidentti. Pidetään peukkuja!

  23.1.2012
  Maarit
 46. Mulla tais silmät vähän kostua kun äänet kääntyivät Haaviston hyväksi. Katoin vaaleja samalla tavalla kun jotkut lätkää - äänitehostein. Ennen en ole ollut kovin kiinnostunut politiikasta, mutta nyt on elelty sellasia aikoja että pakko saada oma ääni kuulumaan. Ja Haavisto on niin.. vitsi mä katson sitä ihmistä ylöspäin. Upea tyyppi. Liputan ylpeänä ja äänekkäästi Peksin puolesta! :) Moni on kysynyt että "Miltäs sekin näyttää kun kaks miestä kättelee linnanjuhlissa vieraita?". Tommonen asenne saa veren kiehumaan ja surulliseksi. Mutta siitä olen iloinen etten itse lukeudu noihin ahdasmielisiin. Tulipas avautuminen, anteeksi. Pakko purkaa jonnekin :D

  23.1.2012
  anni
 47. Olen ihan yllättynyt, että otit kantaa vaalitulokseen! :) Jännitin itse eilen ihan täysillä! Molemmat kakkoskierroksen ehdokkaat ovat minusta älykkäitä ja poliittisesti kokeneita, mutta Haaviston arvomaailma on oleellisesti lähempänä omaani ja arvostan erityisesti hänen ulkopolitiikan tuntemustaan, joten hän saa ääneni jatkossakin. Miten kuntokuuri sujuu? Kuvat näyttää hyviltä :)

  23.1.2012
  nina h.
 48. That's wonderful that Finland is so much more progressive and tolerant than the US. I hope the gay man who is married wins! I am so impressed with Finland!

  23.1.2012
  Jenny
 49. Kiitos Sauli kun kirjoitit vaaleista. Itse hieman pelkäsin sen yhden Tutkan perusteella, että sinua ei kiinnosta yhtään. Olet myös kirjoittanut aiheesta todella hyvin! Asiaa, vähän hassuttelua ja puolueettomasti. Ainahan kirjoitat ihanasti, mutta myös nyt, vähän kuivemmasta aiheesta. ps. Söpöjä ja hauskoja kuvia teistä taas. Voi että nuo kiharat hiuksesi ovat maailman suloisimmat!

  23.1.2012
  Sunflower
 50. Kiva blogi taas kerran! Yllätyin hieman aiheesta, politiikka aiheena ei ensimmäisenä tullut ensimmäisenä mieleen mistä kirjoittaisit. Mutta se on blogisi (ja sinun) rikkaus, että kirjoitat eri aiheista ja pidät meidät varpaillaan :) Kotimaan asiat kiinnostavat varmaan eri tavalla nyt kun asut pois Suomesta. Onneksi nykyään tiedon saaminen on helppoa kuten yhteydenpitokin.

  23.1.2012
  Anskuxoxo
 51. Kirjoititpa mukavan maltillisen ja myönteisen vaalipostauksen. Oli kiva saada tietää, että olet innostunut seuraamaan kotimaan vaalitapahtumia! Ja tosiaan, aivan kuin sinä olisit ehdokkaana - hauska sattuma tuo nimi- ja puolisoasia! :) Täytyy sanoa, että juuri nyt on ilo olla suomalainen: talvimaisema on mahtavan luminen, ulkona on sopiva pikkupakkanen, vaalitulos osoittaa uudenlaista yhteistä arvomaailmaa, tahtotilaa ja innostuneisuutta, kevät lähestyy ja valo lisääntyy. Pari viikkoa pitää vielä jännittää lopullista vaalitulosta, mutta käy kuinka käy, olen minäkin tyytyväinen. Meillä on kaksi eri tavalla hyvää ehdokasta. Lempeitä päiviä sinulle Sauli!

  23.1.2012
  Hilla
 52. Olipa kiva, kun kirjoitit vaaleista. :) Kovin oli jännittävää seurata kotisohvalta tuloslähetystä ja olin hyvin iloinen kakkospaikan ratkettua. Itse kannatan ehdottomasti Haavistoa. Mun mielestäni Haavisto on selkeästi fiksuin ja sympaattisin ehdokas, joka tuntuu tulevan toimeen kaikkien ihmisten kanssa. Lisäksi Haaviston pehmeämpi arvomaailma ja suvaitsevaisuus ovat lähempänä omia ajatuksiani. Haavisto pärjäsi myös erinomaisesti televisiotenteissä. Nyt sitten parin viikon päästä ratkeaa voittaako selkeä ennakkosuosikki vai jatkaako Pekka Haavisto hurjaa nousuaan pienen puolueen marginaaliehdokkaasta presidentiksi saakka. :) Mukavaa viikkoa Sauli sinne rapakon taakse!

  23.1.2012
  kuu
 53. Glad you put a little humor in the serious subject. Nice that you Still follow and connect to the situation back in Finland. Always enjoy reading your bog. Hey, I tried your your meatball recipe.. .made some adjustment the second time by use 1/4 ground pork...I have a really good and healthy Thai carrot salad recipe..if your wanna try.

  23.1.2012
  Tym Bren
 54. Heippa Sauli! Oli todella hienoa, että kommentoit Suomen pressan vaaleja ja vielä erittäin fiksusti. Olen sitä mieltä, että sinä ja Adam olette vaikuttaneet myönteisesti ihmisten asenteisiin Amerikassa, täällä Suomessa ja eri puolilla maailmaa. Se että olette esiintyneet yhdessä selkeästi pariskuntana ja osoittaneet rakkautta toisianne kohtaan muiden ihmisten nähden, on todella tärkeää. Minusta oli upeaa, että Adam esitteli sinut ja otti ikään kuin mukaan Ellenin show´ssa käytyyn haastatteluun. Hoidit tilanteen todella hurmaavasti ja Adamin esitykset molemmissa show'ssa olivat aivan mahtavat. Vielä täytyy mainita yksi juttu. Valokuva, jonka Jasmine Safaeian on ottanut sinusta punaista seinää vasten, on aivan upea. Loistava pelkistetty stailaus ja vain aavistus meikkiä. Tässä valokuvassa kauniit kasvosi ja silmäsi pääsevät todella oikeuksiinsa.

  24.1.2012
  Omena
 55. Yay Sauli Sunshine!!!Ihania paparazzi kuvia taas putkahti teistä söpöläisistä!!Ilmeistä päätellen teillä oli tosi hauska leffa reissu!!

  24.1.2012
  tinsu
 56. Kiva kun kirjoitat aiheesta :) Mun suosiksi on noussut Haavisto, mutta seuraan nyt kuitenkin tarkoin nämä tulevat vaalikeskustelut. Nyt kun ehdokkaita on vain kaksi niin pääsee todella tutustumaan heihin.

  24.1.2012
  Repekka
 57. Hienoa, että olet siellä rapakon takanakin kiinnostunut vaaleista! Itse aion ehdottomasti äänestää Pekka Haavistoa! --Vaikka toisella ehdokkaalla onkin kivempi etunimi ;) --

  24.1.2012
  jonna
 58. Todella kiva lukea kirjoituksiasi :) Katselin vanhoja bb aikaisia vidoitasi ja löysin ne 3 pätkää jossa kerrot kuulumisiasi bb voiton jälkeen. Oli niin hauskaa kun ihmiset pyytelivät nimmareitasi. Et olisi silloin varmasti ikinä osannut kuvitella mitä tulevaisuus toisi elämääsi. Nyt ei "riesanasi" ole enää muutama ujo tyttö. Nyt paparazzit jahtaavat sinua kun liikut rakkaasi kanssa, minne sitten menettekin ympäri maailmaa. Kaikkea hyvää teille molemmille. :)

  24.1.2012
  jatta
 59. Politics and i have never been very good friends. though I was a pretty good students I never seem to remember much of what I learned so politics tend to confuse me a lot. That said I hope whoever wins is the person who will do well by your country. Hope you are happy and well. love ya and big hugs

  24.1.2012
  rebecca~@becca112971
 60. Ne Saulin kommentit löytyvät Youtube: BB Saulin voittajan viikko 1/3, 2/3 ja 3/3. Siinä viimeisessä osassa nimenomaan näkyy se Saulin hämmennys ihmisten fanituksesta. Ei Sauli ymmärrä kuinka ihana ihminen hän on. <3

  24.1.2012
  jatta
 61. Inspiroit minua. Sinä ja Adam olette saanet minua avarakatseisemmaksi ( meniköhän toi oikein, ruotsinkieli kun on se vahvempi), ja suvaitsevammaksi. Siksi myös minä äänestin Haavistoa. Mahtavaa viikkoa teille!

  24.1.2012
  capris76
 62. Itse mietin pitkään Arhinmäen ja Haaviston välillä. Lopulta lähti ääni Pekalle. Nyt sitten kokonaan Haaviston takana :). Sauli, lueskelin myös blogiasi seiskassa ja täytyy sanoa että kirjoitustaitosi on niistä ajoista parantunut huimasti. Onneksi olen tämän blogin löytänyt, vaikken ihan alusta asti (käyn täällä varmaan useammin kun fbssä) :).

  24.1.2012
  maiku
 63. Ihan samaa mieltä oon, kaks kyllä mun ehdokasta pääs nyt uudelle vaalikierrokselle ja kumpi se nyt onkaan niin suomi on tehny hyvän valinnan kärkikaksikkoon! Vaikka politiikasta tässä nyt onkin kyse ja se tämän loppuen lopuksi ratkaiseekin, niin kyllä musta oli hienoa nähdä kuinka edistyny suomen kansa on parisuhdesuvaitsevaisuudessa. Joten eikun odottamaan vaan, kumminpäin käykään niin oon varma että hyvä presidentti tulee olemaan! :)

  24.1.2012
  Essi
 64. Nyt harmittaa!! Laitoin digiboksin äänittämään kaikki mahdolliset Jay Leno show ohjelmat jo viikon ajalta, että varmasti saan Adamin esityksen talteen! Ohjelmatietoja en ole etukäteen löytänyt mtv3max:n sivuilta. No, viimeyön lähetyksen (24.1 klo 00.15) kun kurkkasin, nin sinne oli tullut potkunyrkkeilyä! Ohjelmat oli siirtynyt eriaikaan ja ADAMIN lähetys olikin tullut vasta klo 2.10 ja tietenkään en ollut ajastanut aamun uusintaa klo 8.30...Voi kele kele harmittaa!!! Viikon ajan tarkkailin joka ohjelman ja sit missaan sen! Varmasti saa Max:n asiakaspalaute postia! Ei ohjelmia saa laittaa uusiin aikoihin, VARSINKAAN jos siellä esiityy Adam Lambert!! Näkyyhän se joo netistä, mutta 42 tuumasella plasmalla olis ollut ihan eri juttu! Nyyh! :( Mut terkkuja sinne!

  24.1.2012
  Sleepwalker
 65. Ihan naulankantaan isketty tällä blogilla. Asiaa ja huumoria ja avarakatseista mielipiteen vapautta. Kunpa koko maailma pyöriskin suunnilleen näillä periaatteilla niin moni asia ois heti paremmin :) PS. Ja ne teidän Amerikan showt oli täyttä rautaa, kaikin osin!!! Yay:)!!

  24.1.2012
  HannaN
 66. Jos joskus taas laitat kysymyspostauksen, nii olis kiva saaha vastaus tähän mun kysymykseen: ootko ajatellu joskus mennä uusiks kielimatkalle mukaan ohjelmaa järjestää?

  26.1.2012
  sonja
 67. Alihgrt alright alright that's exactly what I needed!

  15.2.2012
  Marlee

3 Trackbacks

 1. […] alreference Sauli Koskinen blogs about Finland’s presidential elections. Original:bit.ly/yIFCWC Translation: bit.ly/zVWRbg #♒♎♈ […]

 2. By My Homepage on 30.1.2012 at 10:20

  … [Trackback]…

  […] Read More: saulikoskinen.net/2012/01/presidentinvaalit/ […]…

 3. By 10000 scholarship on 1.2.2012 at 13:59

  … [Trackback]…

  […] Informations on that Topic: saulikoskinen.net/2012/01/presidentinvaalit/ […]…