Vastauksia! Answers! Yay! Osa 1

SAULI_sininen_blogi_071211

Voi jestas te olette laitaneen mulle paljon kysymyksiä!! Niitä on niin paljon, etten valitettavasti ihan kaikkiin pysty vastaamaan, mutta tässä olis kumminkin jo aika paljon vastauksia!

*

Kysymys: Mitä toivot joululahjaksi? -Elina

Vastaus: En oikeastaan toivo mitään joululahjaksi. Minun paras joululahja on se että näen oman perheeni.

*

Kysymys: Mikä on mielestäsi parasta LA:ssa/USA:ssa asumisessa ja mitä kaipaat Suomesta eniten? Ja mikä on ollut suurin kulttuurishokki tähän mennessä? -Tikru

Vastaus: Parasta LA:ssa on ehdottomasti nämä lämpimät säät ja ruoka, ja täällä on aivan uskomattoman positiivista porukkaa. Tässä kaupungissa on myös se hyvää että aina on jotain ohjelmaa ja täällä tapahtuu joka päivä kaikenlaista.

*

Kysymys: Onko sulle vielä suunnitelmissa tehdä uraa muodin parissa? Jos on, niin millä tavalla? – Mikä on sun suosikkiputiikki LA:ssa ja miksi? – Mikä on oudoin asia, mitä olet Hollywoodissa syönyt? -Ella

Vastaus: Uraa tulen tuskin luomaan muodin parissa vaikka muoti ja tyyli kyllä kiinostaakin. Eihän sitä ikinä tiedä mitä tässä vielä tapahtuu.. LA:ssa on paljon hyviä putiikkeja, joten on todella vaikea sanoa lempparia. Oudoin asia mitä olen syönyt tällä on vesikäärme.

*

Kysymys: Miten vietät yleensä joulusi ja tykkäätkö vielä kutoa? -emmaa

Vastaus: Olen viettänyt minun kaikki jouluni perheen kanssa Suomessa. En ole kyllä kutonut kymmeniin vuosiin, mutta luulen että nämäkin taidot on vielä tallessa.

*

Kysymys: käveletkö edelleen paljon? Uskaltaako siellä liikkua yksin pimeällä? Oletko nähnyt LA:ssa sauvakävelijöitä? -Repekka

Vastaus: Kävelen edelleen päivittäin paljon ja se on minusta ihan parasta hyötyliikuntaa! Kyllä täällä uskaltaa illallakin liikkua ihan turvallisesti. Tietenkin on paikkoja joita kanattaa välttää, mutta maalaisjärkeä käyttäen pärjää missä vaan. Sauvakävelijöitä ei ole kyllä tullut ikinä vastaan.

*

Kysymys: Itse haluaisin tietää onko LA:ssä hyviä kirppareita? -Miuku

Vastaus: Merlosella on joka sunnuntai ulkokirppis missä olen monesti käynyt. Sieltä on tarttunut mukaan joka kerta hyviä löytöjä.

*

Kysymys: Kummasta kaupungista tykkäät enemmän LA:sta vai NY:stä? -Sirkku

Vastaus: LA:ssa on ilmat paremmat ja muutenkin olen tähän kaupunkiin tykästynyt todella. New York on mulle silti vielä vähän vieras mesta vaikka olenkin siellä ollut 4 kertaa. Tykkään Nykistä siksi että siellä on paljon helpompaa liikkua paikasta toiseen. Ihmiset taas ovat LA:ssa paljon rennompia. Pidän siis molemmista ja tahdon tulevaisuudessa tutustua Nykiin enemmän.

*

Kysymys: Mikä on ärsyttävintä Losissa? Ootko suunnitellu ottavasi lisää tatuointeja? Haluatko laittaa niistä kuvia tänne blogiin ja kertoa niistä enemmän? Tiedän, että kaikki eivät välttämättä halua tatuoinneistaan tarkemmin kertoa. Sun suosikkipaikat koko maailmassa? Entä suosikki matkakohteet? Joku paikka missä oot halunnu käydä, mut et oo vielä päässyt? Onko ollu yhtään lunta ikävä? Mitä sulle ihan normaaleja juttuja ihmiset siellä pitää outona? Esim jotain tapoja? Entä ootko sä pitäny jotain juttuja siellä outona, mikä siellä on ihan normaalia? -Salla

Vastaus: Ärsyttävintä on kovat ruuhkat ja kellonaikoja ei niinkään tässä kaupungissa tunneta. Olen suunitellut ottavani lisää tatuointeja mutta en vielä tiedä koska. Pitäisi ensiksi värittää loppuun toi mun hiha. ☺ En pidä tatuointitarinoista!! Kuvia voin silti laittaa tänne blogiin sitten kun hommaan uuden kuvan tai saan tämän käden valmiiksi. Suosikkipaikka koko maailmassa on kotisohva! Suosikkimatkakohteet on Barcelona, Paris and New York! Olen aina halunut päästä Roomaan. On itse asiassa lunta vähän ikävä. Täällä ihmiset pitävät outona koko Suomea ja suomenkieltä. Tavoista sen verran että täällä ei kukaan syö veitsellä ja haarukalla, vaan pelkällä haarukalla. Veistä käytetään vaan pilkkomiseen ja lasketaan sen jälkeen pöydälle. Ruuan jälkeen ottimia ei laiteta kello viiteen vaan kaikki heitetään lautasella sikinsokin. Tää oli mun ensimmäinen poikkeus minkä huomasin. Näitä on paljon lisää ja voin niistä joskus kirjoittaa pidemmänkin blogin.

*

Kysymys: mikä on paras leffa jonka olet viimeaikoina nähnyt? -lennu

Vastaus: The Help

Jatkuu…

Kommentit

 1. Sauli thank you for answering so many questions wow ! yesterday i made a new friend because of you ! I walked into my office at work and i saw this girl, who is new, reading your blog on her ipad ! I stopped and said " oh isn't he wonderful " !!! and she turned around and yes now we are best friends ! loads in common not just you ! thank you beautiful Sauli, you see, you spread sunshine everywhere !

  8.12.2011
  Joanne in Australia
 2. thanks for the many answers looking forward to reading the translation

  8.12.2011
  jona5555
 3. Rooma on loistopaikka, yksi minun lempikaupunkejani maailmassa. Siella vuosituhantinen historia ja nykypaiva elavat sopusovussa rinnakkain. Ihanasta ruuasta ja loistavista shoppausmahdollisuuksista puhumattakaan! The Help on siis Piiat-elokuva Suomessa. Sita seka sen perustana olevaa Kathryn Stockettin kirjaa voi suositella lampimasti. Positiivisesti yllattava vastaus tahan paras leffa viimeaikoina -kysymykseen.

  8.12.2011
  Maria1
 4. Thank you so much, Sauli, for answering so many questions! I am very interested in Finnish culture! I can only write in English. I hope you can read English easily. Will you be doing the other blog, as wee?

  8.12.2011
  Jenny
 5. Sauli' do you have a visa that will let you stay in the US indefinetly, or do you have to go back to Finland every so often to renew it? Is your man going to be able to travel to Finland with you for Christmas this year, or is he going to be too busy with promotion of his music? I hope that you and he will not have to spend any time apart, because we all know how much you love each other and you would miss each other so much!!!!!

  8.12.2011
  Karen Drennen
 6. Hi, Sauli! Thanks for the question & answer blog. It's so cool to get to know you better! Also thanks for considering adding an english translation in the future. I hope to see Rome someday, too!! What would you like to see there? I would go to the Vatican and specifically the Sistine Chapel. That's been a lifelong dream of mine to see that. Anyway, take care. Love you!

  8.12.2011
  perfectway76
 7. Hi, Sauli. Love the blog. My question is, can we see the entire picture of the one from Burning Man? The one where you are walking looking down and are shirtless? Thanks!

  8.12.2011
  Donna
 8. funny~ 'no one eats with knife & fork - everyone uses just fork!' ~Where I grew up we use spoon & fork for eating. It was weird in the beginning, but now I only use fork also -- although it took some practice keeping my rice from falling in between the prongs! ..lol.. ~foreign habits <3

  8.12.2011
  Rochelle
 9. Oletko jutellut ikiä Bruno Marsin tai Robert Pattinsonin kanssa?:)

  8.12.2011
  Heidi
 10. Heh, meiltä tuli kerran Teksasissa tarjoilija kysymään mistä maasta me ollaan kun syödään hampurilaisia veitsellä ja haarukalla ;) Jos törmäät tien päällä tällaiseen country-ruokaketjuun kuin Cracker Barrel, niin ah: mm. muusia ja lihamureketta löytyy aina... Tuo siivoilu voisi viitata siihen, että olet ehkä nousevalta horoskoopiltasi neitsyt eli tarkka. Näin kävi mullekin, että entisestä tavaroiden levittelijästä tuli vanhemmiten (kun tuo nouseva merkki alkaa vaikuttaa) innokas siivooja ja tavaroiden järjestelijä :)

  9.12.2011
  M
 11. I cannot tell a lie, that ralley helped.

  14.2.2012
  Cherlin