Vastauksia! Answers! Yay! Osa 3

SAULI_newpose1_071211

Kysymys: voisin nyt vaikka kysyä, että kun Suomessa vietät joulun niin kenen kanssa sen ajattelit viettää? (paitsi ilmeisesti kummipoikasi kanssa) Myös sellaista haluaisin kysyä, että kun Iltasanomien haastattelussa sanoit omistavasi ainakin 50 farkut niin mihin sun kaikki vaatteet edes mahtuu? (kyllä, olen miettinyt tätä oikeasti) haha -Broken

Vastaus: Vietän joulun perheen parissa. Omistan kyllä viidetkymmenet farkut ja olen täällä asuessani ostanut varmasti kolmekymmentä paria lisää Vaatteet mahtuu viikattuna vaikka mihin.

*

Kysymys: Oletko huomannut sellaista ilmiötä, että rupeat ajattelemaan englanniksi tai näet unia englannin kielellä? Sitten taas kun puhut suomea, jotkut sanat ovat hukassa ja joudut sanomaan ne englanniksi.Onko tuttua? Itselläni on käynyt näin ja jo itse asiassa ”pelottavan” nopeasti ollessani poissa Suomesta pidempään. Mitä teet kun oikein kova koti-ikävä, tai itseasiassa ikävä Suomeen, tulee? Kotisihan nyt on siellä…Mitä ruokaa kaipaat eniten Suomesta ja kokkailetko suomalaisia ruokia? -Anne

Vastaus: Olen todellakin huomannut että monesti ajattelen englanniksi. Minulla on täällä myös paljon suomalaisia kavereita niin ei ole suomenkieli päässyt ruostumaan. Ikävän tullen soitan Suomeen päin. ☺ Kaipaan suomalaista ruisleipää, maitoa, perunamuussia ja lihapullia!! NAM!!

*

Kysymys: Oletko ikinä toiminut Joulupukkina? -Kirsi

Vastaus: Hah! Olen toiminut joulupukkina monta kertaa!!

*

Kysymys: Mikä on oudoin eläin johon olet törmännyt Amerikassa? -Glitter

Vastaus: Opossumi

*

Kysymys: How good is your partner’s new album ?! So desperate to hear it! -Beth

Vastaus: It’s amazing!! Really good!!

*

Lisäksi on kysytty sivuistani ja kehuttu niitä paljon (kiitos siitä) ja mainittu Min ja Zia, jotka kääntävät tekstejäni englanniksi. Tähän liittyen haluaisinkin vielä lisätä jotain…

Min & Zia, thank you! Like I’ve told in my blog’s front page, I plan to have some more content in my web page in the future and also provide an option to my readers to choose the language between Finnish and English. But as you all probably understand, running this page and writing the blog is a huge task and translations and improvements require more resources than I have at the moment. So I’m really glad someone is so kind and translates the text until I have a chance to have my page in two languages. Thank you so much for the help, for the interest and for the patience! This all makes me really humble, you all are amazing and it feels unbelievable! Still I have to run my page and build it up step by step, but I want to let you know that I’ve got some improvement plans and dreams for the page in the future… Hopefully we’ll get there some day, some year! We’ll see! Anyway, now it’s a blog and in my own language and I hope you all enjoy it as much as possible! ☺

Täytyy myös todeta että ihan yksin en ole näitä sivuja saanut aikaiseksi. Tykkään kirjoittaa blogia ja tämä on oikeasti mun ihan oma juttu, mutta kyllä mua autetaankin! Tuolla sivun alareunassa näkyy noita linkkejä mua jelppivään porukkaan. Helsingissä KWD Digitalilla on kolme kovaa T:tä jotka mua auttaa: Teemu suunnitteli ja toteutti upean ulkoasun, Timo toteutti kaiken teknisesti ja Tommi moderoi päivittäin ja suunnittelee ja kehittää sivua hiljalleen eteenpäin. HYPR Agencyn Sanna auttaa mua kaikenmaailman kontaktoinnissa ja toimii Suomi-linkkinäni, sparraa mua Suomesta käsin melkein joka päivä (tai siis Suomen aikaan melkein joka yö) ja ideoi yhdessä mun kanssa asioita. Huh, onneksi on apua, sivulla on jo niin paljon kävijöitä enkä itekseni kaikkia teknisiä juttuja varmaan osaiskaan. Iso kiitos kaikille tuesta! Kivaa kun saa kirjoittaa!

Mutta apujoukoista huolimatta tämä on kokonaan ihan mun oma juttu ja juuri semmoinen mun näköinen homma mikä on aivan mahtavaa! Yay!! Toivottavasti sivua saadaan tosiaan eteenpäin joku päivä, mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa vaan keskitytään nyt ihan vaan tähän suomeksi bloggaamiseen toistaiseksi… Joulukalenterissa on vielä monta luukkua jäljellä!

*

Tässä oli nyt muutamiin kysymyksiin vastaus ja vähän aiheellisia kiitoksiakin. ☺ Suurimman kiitoksen haluan kumminkin antaa kaikille teille lukijoille, ilman teitähän kirjoittelisin täällä ihan vaan itselleni. Ilman lukijoita koko homma olisi ihan tyhmää ja tylsää!

Jatkossa kirjoittelen ylös kaikista mielenkiintoisimmat kysymykset ja vastailen niihin noin kerran kuussa. Huomenna kerron lisää noista eilisistä Suomi-juhlista… Yay!!

xoxo

/S

Kommentit

 1. Sauli, oot sä aika muru! :-) Kiitos mukavasta blogista ja hyvää jatkoa!

  7.12.2011
  Susse
 2. Thats ok Sauli..You are doing a super job with your blog ! We have gotten into the habbit of knowing where we can find the translation thanks to the wonderful gals who do it for us.The pictures are fantastic!! Please keep them coming and can't wait to see some of your videos :o) Love you xoxox!

  7.12.2011
  Joanne
 3. Liian vähän vastailit! Me janoamme lisää! Kävin illan aikana varmaan 10 minuutin välein tsekkaamassa, onko blogi päivittynyt! Toivottavasti näkyy laskureissa, kuinka täällä sivustoilla rampataan! En usko olevani ainoa, joka on koukussa! :) Kerroin kerran kampaajalleni, kuinka innokkaasti seuraan teitä kahta, hän kehotti hankkimaan elämän..Näin on hyvä! Niin hyvät hymyt sain eilenkin seuratessani Anthony Perkinsin twitteriä, kun oli iskenyt silmänsä väärään kohteeseen.. :)) xoxo

  7.12.2011
  N.Sleepwalker
 4. Kiitos vastauksista! Niitä oli mielenkiintoista lukea ja sain omaan kysymykseenikin vastauksen :) Kiva, että vastailet jatkossakin. Vastausten postaamisessa oli jotain ongelmia, mutta tulihan ne sieltä. Oma tietokoneyhteyskin nyt junttaroi, toimii pätkittäin. Etkö syö voileipiä? Mitä ihmettä sitten syönyt. Leipä se on mikä miehen tiellä pitää, mutta mikä pitää miehen tiellä LA:ssa? No oikeesti, Suomessakin leivällä alkaa olla ongelmia menekin kanssaja nyt on tullut karppausvoileipiä, joissa on vähemmän niitä hiilihydraatteja ja enemmän proteiinia ja kuitua ihan kivasti. Jee, huomenna kerrot itsenäisyyspäivän vietosta. Tällä viikolla ei tule sitten Tutkaa, mutta suotakoon Katrille Lontoon loma, on se sen ansannut :)

  8.12.2011
  Just me
 5. Jippii!! Kuulostaa tosi hyvältä kaikki, mitä kerroit. Tuosta ruokapuolesta: jossain päin Amerikkaa yksi kansallisruoka on fried chicken and mashed potatoes, eikö siellä päin? Muussi tosiaan maistuu ihan kuin söisi kotimaista mummonmuusia, olen maistanut. Käyttävät kyllä paljon myös sweet potatoes (jamssia) . Eikö sieltä saa maitoa kaupasta?

  8.12.2011
  Tiina
 6. Vedän takaisin kommettini, että liian vähän vastailit! Luin vain jälkimmäisen osan ensin! Onneksi "löysin" aloituksenkin viimein! Kiitos monista vastauksista! Sinulla meni tunteja varmaan kirjoittamiseen, niin paljon oli tekstiä! Kiitos!

  8.12.2011
  N.Sleepwalker
 7. Jee, ihana blogi taas! Mahtavia vastauksia ja hyvin valittuja kysymyksiä. Munkin kysymys sai vastauksen kun onneks samaa oli moni muukin kysynyt ;D Tosi kiva kuulla tosta taustatiimistä, hyvä että on hommat taitavissa käsissä niin sinä voit keskittyä siihen tärkeimpään täysillä eli luomaan uutta ja kirjoittamaan. Noi kuvat on aivan uskomattoman hienoja! Todellisia muotokuvia! Jännä miten sinusta saatu niin monenlaisia puolia ulos, siis toki tiedän että jokaisessa on useampia puolia ja tyylejä, mutta ei ne niin helposti aina filmille tallennu, nää on aivan upeita! :) Upea malli ja upea kuvaaja!!

  8.12.2011
  Miia Vaan
 8. saako sua tulla moikkailee täällä suomessa jos näkee =) ?

  8.12.2011
  saulionparaas
 9. Vähä jäi vastaukset vailinaisiks.. Joten kysyn suoraan johon voit vastata vain jommankumman... Amerikkalainen kunnon pihvi'burgeri' ateria, vai suomalainen hernekeitto karjalanpiirakalla ja munavoilla? :---DD

  8.12.2011
  Miksu
 10. Ai niin, vielä tuosta sauvakävelystä. Sanakirjan mukaan se on Nordic walk! Mitä?? Eikö sitä harrasteta muualla kuin täällä Pohjolassa? Minulle Nordic walkista tulisi mieleen lähinnä vuoristovaellus.

  8.12.2011
  Tiina
 11. What happened last night at the Finland celebration? Did you have a good time. Did anyone take your picture?

  8.12.2011
  irish1139
 12. Sauli omg thank you so much for answering so many questions for us, was amazing to read, but those LEE CHERRY PHOTOGRAPHS of you !!! STUNNING ! do you know how beautiful you are ???!!! some modelling agency needs to sign you up !

  8.12.2011
  Beth
 13. Taas eka!! Lol. :-D Hyviä kysymyksiä oli ja loistavia vastauksia <3. :-) Odotan innolla juttua juhlista. Karpalokossua ainakin olit kuulemma juonut XD

  8.12.2011
  JustMe
 14. I looooooooooove that you answer questions, it was so sweet to read them. Its not so bad to go to another place for the english version and truth be told I always play the Finnish Tutka all the way thru cause I love the sound of your voice and rolling the 'R's' sounds like a cat purring. Then I find the english translation so I understand it. Katri has to take a breath she really talks fast. My question would be will Adam come to Finland with you for Xmas and has your family met him yet? Do they know who he is and that he's so famous? Lastly, DUDE YOUR LEE CHERRY PHOTOS ARE HOT... xxx

  8.12.2011
  gael
 15. Kiitos vastauksista! :) Noi Leen ottamat kuvat on aivan huippu hienoja!! :)

  8.12.2011
  Johanna
 16. Looking forward to more. Have enjoyed reading your answers to the questions for it's such a great way of getting to know the real you. What is the possibility that when Adam goes on tour again and that you will be joining him? I have such hopes of meeting Adam once again, but it would really be extra special for me if I had the chance to meet you as well. Keep up the great work Sauli.

  8.12.2011
  Donna
 17. Hi ,Sauli! How did your Independance day celebration go? Did you have a +1 with you? ;o) What did you do there? xox

  8.12.2011
  Joanne
 18. Olipas paljon vastauksia. Hienoa, että kysymyksistä löytyi aiheita uusille blogikirjoituksillekin. :) Ja tämä blogihan on mahtava tapa ylläpitää suomen taitoja, saa kirjoitella suomea, niin ei pääse unohtumaan. Joo ja mun täytyy myös kiittää hienoista kuvista. On aika upeita, oikeita mallikuvia! :)

  8.12.2011
  Kirsi
 19. Love reading all the answers. Thank You! So interesting learning about your culture & how you adjusting to all the changes, it must be difficult sometimes but it can also be quite exciting too. You look gorgeous in these pictures. Happy Independance Day! :)

  8.12.2011
  Melissa Toronto
 20. Kiitos paljon vastauksista! :) Tosi hienoja noi kuvat!! <3

  8.12.2011
  Kirsi
 21. OMG Sauli, love the gorgeous pictures!! You're such a HOTTIE!! :) ~ I really enjoyed reading all the questions and answers on your blog today. I love the way you write - you certainly know how to entertain your readers. This website is off to a great start. I look forward to checking it out everyday!! I'm sure a lot of your fans from all over the world feel exactly the same. ;) Can't wait for tomorrow's blog about the Consulate party! :) ~ Have I told you lately that I love you? Okay then, I love you!! <3 Sweet dreams ... xoxo

  8.12.2011
  Rochelle
 22. Paljon kiitoksia kysymys/vastaus-postauksista!! Samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa siitä, että blogi on hyvä tapa pitää yllä suomen kieltä. Kirjoitathan jatkossakin itse ajatuksiasi? Jos elämä on kiireistä, pidä hyvällä omatunnolla taukoa tai kirjoittele lyhyempiä juttuja yms. Ymmärrän hyvin, että käytät apua teknisissä jutuissa ja moderoinnissa, mutta on tärkeää että blogi säilyy Saulin näköisenä. Kukaan toinen ei voi olla Sauli :) ja on ihanaa jos saadaan lukea ihan aitoja kuulumisia eikä ulkopuolisten tekemiä päivityksiä (vaikka tottakai nekin otetaan kiitollisina vastaan, ja hyvää työtä taustavoimasi ovat tehneet, blogi näyttää tosi kivalta!).

  8.12.2011
  nina h.
 23. THOSE LEE CHERRY PHOTOGRAPHS SHOULD COME WITH A WARNING......!!! So beautiful, Sauli you nearly gave me a heart attack !

  8.12.2011
  Cathy
 24. Ihana Sauli <3 Kiitos vastauksista!!!

  8.12.2011
  Mii
 25. JEE !! Saatiin oikein kolmen viestin verran bloggausta ;)! Ihanaa että olet viihtynyt siellä ja mietin, että aijotko näillä näkymin asua siellä koko loppuelämäsi ?

  8.12.2011
  Tearshappens
 26. Firstly your photo shoot with Lee Cherry !!! you could have warned us Sauli ! you nearly killed me ! SO HOT gosh you are very beautiful, I was told once that Finns have the most beautiful blue eyes and it's true ! STUNNING PHOTOGRAPHS ! and thank you for the Q & A so much fun and so good of you to do it .

  8.12.2011
  Sally
 27. Thank you for answering the questions! I really love your blog and this site, though I always have to look for English translation I try to read the original text :) It's so interesting to see how many things can I understand :DD Good for learning Finnish :D I'm a huge fan of you, all of your blog entries are printed and wrote in an exercise book. Sounds crazy, isn't it? haha! I have read that you played football, so I would like to ask, which is your favorite team? Do you follow Champions League, or the matches of Finnish National Team? Thank you for writing us these blog entries, I'm really interested in the everydays of LA (because one day I would like to live and work there...), and I would like to teach you something: mina rakastan sinua = szeretlek (in Hungarian) <3

  8.12.2011
  Zsófi
 28. Heips sinne rapakon toiselle puolelle :) Täytyy todeta että olen ihan koukussa tähän blogiin ja IS:n blogiin. En kyllä käsitä miten tässä nyt näin kävi, mutta ei voi mitään :) 50! Nyt sit ainakin voin todeta jos joku valittaa vaate määrästä että arvaas vaan kenellä on 50 farkkua. No ei! Mut tosi paljon taas kiitosta ja isolla hymyllä näkemiin :D

  8.12.2011
  Tuddi
 29. Moi :) Ootko nähny ketään julkimoita siellä ollessas? Tai varmaan, mutta muistatko ketä? :D Ja onko sulla lemmikkieläimiä siellä tai Suomessa? Tai ootko ajatellut hankkia sellaisen? :3 Mikä on sun lempi nettisivusto? Ja millainen puhelin sulla ja sattuisitko tietämään millainen Adamilla on? ^_^ ^_^

  8.12.2011
  Sara
 30. YAY! Tässähän oppii susta paljon uutta näit lukises. :)) Btw. Mistä toi Yay tulee? Käytät sitä aika paljon. ♥ :DD

  8.12.2011
  Miinasd’
 31. Tämä blogi on mahtava! Maailman paras joulukalenteri! Olen aivan koukussa jo nyt. Upeaa, että vastasit noin moneen kysymykseen. Ja niin kuin muutkin ovat todenneet, nuo kuvat ovat kertakaikkiaan upeita, suorastaan taidetta. BB:ssä olit syötävän suloinen, nyt tyrmäävän komea :)

  8.12.2011
  Maarit
 32. I have noticed that a few people are asking about Christmas plans with Adam !! I hope you don't feel we are being intrusive, we just don't want you to be apart EVER ! as we love your love story and I myself, sigh and feel so happy when I see the two of you together and how in love you are. I want nothing but love and success for both of you forever ...a huge kiss from England !

  8.12.2011
  Stella
 33. Niin mukavaa lukee näitä, kuten aina :) Mutta piti kysyä, että kun nyt olet noin kumman positiivinen ihminen, niin tuleeko koskaan sitä tunnetta että tekisi mieli vain itkeä ja raivota ja paiskoa tavaroita ympäriinsä? Ja jos tulee niin mitäs silloin teet? Vinkit tohon olotilaan nimittäin kelpais. Tänäänkin meinasin alkaa linjassa huutamaan täyttä kurkkua kun kaikkee taas kasaantunu mielen päälle. Mutta sun blogin lukeminen kyllä aina piristää, joten kiitos :)

  8.12.2011
  Hachi
 34. Kiitos paljon kun oot vastannu jopa kolmessa kirjotuksessa vastauksiin ja et arvaakaan miten iloinen olin kun yks kysymyksistä johon vastasit oli mun lähettämä! : ) Monet ovat jo kirjoittaneet, mutta pakkohan minunkin on kommentoida, että on komeita kuvia Lee susta ottanut!!<3

  8.12.2011
  Glitter
 35. Yay Sunshine!!!Terkkuja täältä loskan keskeltä!!Kyllä meillä olisi ankeaa ilman sun ihania,hyväntuulisia blogeja!!!Samuli Edelmania lainaten:Sinä olet AURINKO!!!! <3

  8.12.2011
  tinsu
 36. Yhyy et vastannu mun kysymykseen! Mutta, sainpahan siihen kuitenkin vastauksen :) Kirjotat tosi ihanasti ja otat lukijat huomioon! Musta on ihana tulla joka päivä koulusta kotiin ja tulla lukemaan, mitä kivaa sä oot siellä puuhannut! Täällä meillä alkaa ainakin olla jo joulutunnelma, kun luntakin tulee (tosin vähän ja se on sellasta loskaa, MUTTA SILTI!) Onko hiustyyliin tulossa paljon muutoksia lähiaikoina? :D Kuunteleppa tänään sitte oikein kunnolla suomimusaa,kun kerran on suomalaisen musiikin päivä :) Moikka! xoxo

  8.12.2011
  Laura
 37. YAY! Kiitos vastauksista! :D Ja tosi kiva, jos näitä kysymys-vastaus blogeja tulee vielä joskus lisää. Hauskaa loppuviikkoa loskaisesta Suomesta!

  8.12.2011
  Tikru
 38. I noticed that your site is on WordPress. Here's a link to a global download that your website person should be able to add to your site. It's in English, but you should be able to find it in finnish. http://wordpress.org/extend/plugins/global-translator/ Hope this helps. Keep blogging!

  8.12.2011
  Eryn
 39. Hi Sauli. I love you blog. So thankful for the translators! I have a question for you....Who does most of the cooking at home? You or Adam? Are you a good cook? Much love to you from New Jersey!! :)

  8.12.2011
  Carol
 40. Wow, so many goodies answered. Love your witty, warm & straight-forward responses. You might fumble around some here still and be a 'walking incident' at times haha - but your a lovable one, and I think you're adjusting amazingly well. Thanks for encouragement it's ok to respond in English. Sometimes I wasn't sure if should or not. Yeah, Mia & Zinnia have been great translating for us at Adamtopia, and it was really sweet you acknowledged them here too. They got flooded with love over it. Sometimes I'm impatient and glance at your blog with google translate - but much gets lost in translation, so I really appreciate their help. I like the plans you have for your site, and how much you've already done with it. Also... the LC pics you posted are gorgeous... you are gorgeous...well we knew that already, and I know Lee's work is amazing, so thrilled you got a photoshoot with him!

  9.12.2011
  Barb
 41. kiitos blogista. ei ole tullut kommentoitua aiemmin, mutta luettua kyllä :)

  10.12.2011
  maria
 42. Nama suomalaiset kaverit muuten leipovat Nykissa ruisleipaa ja lahettavat sita postitse kaikkiin osavaltioihin. :) http://www.nordicbreads.com/

  14.12.2011
  Paivi
 43. How neat! Is it really this smpile? You make it look easy.

  14.2.2012
  Roxie