Suomen juhlaa!

SAULI_newpose2_081211

HUH! Mitkä itsenäisyyspäiväjuhlat oli tiistaina!! Olen vieläkin ihan pyörällä päästä kuinka monta suomalaista tapasin. Se on täällä päässä aika outoa nähdä kerralla 150 suomalaista samassa paikassa. Itse juhlat järjestettiin Bel Arin hienostoalueella ja voin kertoa että muutaisin sinne vaikka tältä istumalta!. 🙂 Tarjolla juhlissa oli ihannaaa suomalaista ruokaa!! NAM!! Meinasi ihan taju lähteä kun näin tarjoilupöydässä lihapullia, muussia ja ah karjalanpiirakoita!! 🙂 Juomana juhlissa toimi perinteinen koskenkorva. Hah! Oli muuten tunkua baaritiskillä… 🙂

Tapasin juhlissa aivan ihania ihmisiä! Olin ihan fiiliksissä siitä kun itse Suomen Los Angelesin pääkonsuli Kirsti Westphalen kertoi lukevansa minun blogia. Mahtavaa!! Suuri kiitos Kirsti näistä mielettömistä juhlista! Näitä lisää ja Suomi kunniaan!! Täytyy tässä alkaa oikeen miettimään millä konstein saadaan suomalaisuutta enemmän esillä täällä Amerikan päässä. Hmmm.. Hyviä ideoita otetaan vastaan.

Huomenna sitten järkytän teitä ¨oudoilla¨hiustyyleillä. Yay!

Täältä voitte käydä katsomassa juhlien kuvagalleriaa: finntimes.com

xoxo

/S

Kommentit

 1. Juuri meinasin luovuttaa, että eihän se blogi kuitenkaan tule tällä aikavyöhykkeellä tämän päivän aikana, mutta tulihan se sieltä :) Yay!

  8.12.2011
  Hachi
 2. Hei Sauli! Kiinnostaisi, millä periaatteella ihmiset saavat kutsun tuonne juhliin? Kuitenkin luulisi Losissa asuvan enemmän kuin 150 Suomesta muuttanutta, eikö...? Ja kiitos taas mukavasta blogista :)

  8.12.2011
  mysteeri
 3. Yes, sait sitten lihapullia ja muussia ja tietty karjalanpiirakkaa munavoin kera veikkaisin :) Muistan Kirstin kun häntä haastattelitte Tutka Roadshow'ssa, oli oikein mukava päästä silloin teidän mukana sinne pääkonsulaatin juhliin. Silloin sulla oli vähän rennommat vaatteet ja Katrilla myös, mutta ihan täydestä menitte ;)

  8.12.2011
  Just me
 4. tie sydämeen käy ruuan - ja klassikkojuoman - kautta XD legenda kertoo sinisistä rastoista...?

  8.12.2011
  minsquu
 5. Tunnetuin suomalainen brändi/tuote vai miksi sitä sanotaan taitaa tällä hetkellä olla Angry Birds. Kuva Angry Birds -juhla-asusta linnan itsenäisyyspäivällä levisi maailmallekin, jota tuskin on ennen tapahtunut, että linnan puvut olisivat maailmalla kiinnostaneet. Mielenkiintoista nähdä miten maailmanvalloitus etenee, haastajia on pilvin pimein.

  8.12.2011
  Tintti
 6. you are beautiful with a cool new hair style :D

  8.12.2011
  jona5555
 7. Hienoa että juhlat oli onnistuneet :) Teillä täytyy järjestää joku suomi-aiheinen valokuvanäyttely, me suomalaiset kun ei tunnetusti olla puheliaimmasta päästä (ainakaan vieraassa seurassa) ja itsensä sekä oman kulttuurin esille tuominenkin taitaa olla aika vähäistä (maassa maan tavalla, niinhän meille on opetettu) ni eikös olis hyvä antaa kuvien kertoa :) Johonkin beachille pystyyn kylmästä ja talvisesta suomesta otettuja kuvia sekä tietty juroista suomalaisista ;) Btw, noi Lee Cherryn kuvat on upeita <3

  8.12.2011
  nenja
 8. Kiitos ytimekkäästä tiivistyksestä, josta välittyi tärkein, että kivaa oli! Kai laitoit muutaman lihapullan taskuun krapulapäivää varten? Ja Adamille pari karjalanpiirakkaa maistiaisiksi? :) Huomista hiuspostausta odotellen!

  8.12.2011
  N.Sleepwalker
 9. Sä olet kuule, Sauli, parhaillaan itse mitä parhainta mainosta Suomesta siellä maailmalla olemalla oma ihana iloinen itsesi. :) On ollut ihanaa huomata, kuinka sun myötä rakkaasi fanien keskuudessa on herännyt kiinnostus Suomeen ja suomen kieleen. Muistetaan vaan kaikki olla ylpeitä Suomesta ja suomalaisuudesta ja unohdetaan se itsemme vähättely. ;)

  9.12.2011
  Ansku
 10. tyylikkäänä liikenteessä =)

  9.12.2011
  nasu86
 11. Yay Sauli!!!Sun blogit on kyllä kamalimmankin päivän piristys!! :) :)Täällä meillä eteläsuomessa on lumiräntä myräkän luvattu jatkuvan viikonlopun yli!!Hienoja kuvia oli sinusta taas kerran!!Ja ne Leen ottamat...luoja miten upeita kuvia!! <3 <3

  9.12.2011
  tinsu
 12. Ihana juttu että sait nyt kaipaamaasi muussia, lihapullia ja karjalanpiirakoita :) ja tietty kossua ;) Tottakai Kirsti lukee blogiasi!!! Ihme jos ei lukisi!!! Olet syötävän söpö kaikissa kuvissa ja ehkä rakkaus komistaa sinua päivä päivältä <3 Olet ihana <3

  9.12.2011
  Martsu
 13. Vau oli varmasti hienot juhlat! Ja hei pakko sanoa, että oot kyllä Sauli ihan hyvin onnistunu levittämään suomalaisuutta jo nyt. Pyörin tosi paljon erinäisillä ulkomaisilla keskustelufoorumeilla ja voin kertoa, että aika monet mehevät keskustelut on kuule saanu alkunsa sun suomalaisten ja jenkkien eroja vertailevista blogikirjotuksista. Monia kiinnostaa, ja välillä ihmetyttää tää pieni suomi ja sen tavat, kieli ja ihmiset. Sulla on varmasti siihen kuule osas, oon nähny niin monia kommentteja että ”Mä muutan ainaki suomeen jos siellä kaikki on tuollaisia Sauleja!” :D Tää nyt menee ihan hömpäksi mutta mun on pakko sanoa että oon kauheen ylpeä susta, ja siitä millasen kuvan oon antanu itsestäs ja nimenomaan suomalaisista. :) Oot niin positiivinen ja ihana ja lämmin ja kaikki mahdolliset lällyadjektiivit mitä on! Mua ainakin vaan hymyilyttää kun ajattelen sua (ääk nyt tulee kyllä niin lällyä tekstiä että huhhuh :D) ja toivon että olis enemmän sun kaltaisia ihmisiä olemassa. Ja en sentään edes tunne sua! voin vaan kuvitella miten kaikki jotka sut tuntee on ihan lääpällään suhun :D Ja tää nyt ei liity mihinkään mutta pakko vielä sanoa, että oot kyllä ihan hurjan komee noissa kuvissa :D Ja aivan mahtava juttu, että sait nämä omat nettisivut! Oon lukenu kaikki jutut mutta nyt vasta sain kommentoitua :D (ja jää ehkä ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi tän kommentin laadusta päätellen, ei multa näköjään kovin rakentavaa tekstiä irtoa) :D Ihanaa jatkoa sulle sinne ja minne ikinä menetkin! :)

  9.12.2011
  Sumu
 14. Hienoa, että pääsit juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä mukavien maanmiesten sekä hyvän ruuan ja juoman kera! Joskus voi vain ihmetellä, ja olla ylpeä, sitä miten näin vähälukuisasta maasta on tullut niin paljon eri alojen taitajia. Sinähän voisit aloittaa Suomi-tietouden levittämisen uusien ystäviesi parista ja järjestää heille Suomi-iltamat. Tuhat vuotta sitten koulussa englannin tunnilla saimme valita itsellemme englantilaiset nimet; sinä voisit antaa ystävillesi vastaavsti uudet suomalaiset nimet :) Lisäksi oli hyvä ajatus kun edellisessä "luukussasi" laitoit linkit Finlandia-hymniin ja Maamme-lauluun. Tuota voisit harrastaa enemmänkin. Olethan saanut lukijoita ympäri maailmaa joista jotkut ilmoittaneet aloittaneensa jopa suomenkielen opiskelun. Niin, ja olet kertonut elävästi kaikista eläinystävistäsi jotka ovat itse kutsuneet itsensä perheyhteisöönne. Voisit ainakin näillä sivuillasi kertoa vastaavista karvakavereista joita olet kohdannut Suomessa. Antoisaa viikonloppua!

  9.12.2011
  fisu
 15. I think you're doing a lot educating people on Finland just by doing this blog! More and more Americans are tweeting about this blog so keep doing it. Keep telling us the differences and similarities between the two. Let us know what puzzles you about us. How you perceive things differently, what surprises you, what makes you feel at home, what you miss about home(you really need to learn to make rye bread!).Your insights help us to learn more. Thank you for doing this. And love the pics-more!

  9.12.2011
  Cameron
 16. By the way-do you have as much trouble reading Google translated English to Finnish as we do Finnish to English? Thank God for Mia and Zinnia!

  9.12.2011
  Cameron
 17. You are a one man publicity department for your wonderful country. All those beautiful people from one nation is amazing. It's so cool that you are meeting more and more people, especially other Finns, so you can continue to feel happy and content here in the US. We want you to feel right and home and never want to leave.

  9.12.2011
  Pat
 18. Have a buffet dinner at a fancy restaurant with all Finnish foods and advertise 'A FINNISH FEAST'. Or, a Finnish Independence Day Picnic at a park. How is that for an idea?

  9.12.2011
  gael
 19. sauli. Aivan ihanaa. Minä seuean Teidän Kahden rakastaa toisianne.

  9.12.2011
  ritva
 20. Rakasta Ja vielä Rakasta Elä muista ihmistä välitä

  9.12.2011
  ritva
 21. Niin, tässä ihan justiinsa mietin, että sieltä meiltä Pohjois-Karjalasta Liperin saaresta lähti sukua 1960-luvulla vielä sinne Amerikkaan ja ne siellä sitten asettuivat Californiaan, Mexicon rajan läheisyyteen. Siellä kävi minun nuorempi veljeni ja oli noin kolme kuukautta tätinsä Avocado plantaasilla tieten töissä. Siellä täti maalaa myös tauluja turisteille, Mexico aiheisia lähinnä. Että sellaisia ne amerikkalaiset ovat :D ihan aika tuttuja meille suomalaisille kuitenkin. Onhan ne vähän erilaisia kokemuksia kuin mitä sinulla Sauli on siellä suuressa maailmassa, mutta kaikki tyyni Amerikkaa se on se sekin.

  9.12.2011
  sohvi-mummo
 22. Sauli, you are a wonderful ambassador for Finland. Just knowing about you makes me want to see Finland. Your pictures from the Independance Day party were so grand. You look totally comfortable and relaxed for the photographs. Your parents and sisters must be so proud of you. I am a mother of sons, and if you were my son, I would be smiling all day at the thought of you.

  9.12.2011
  irish1139
 23. The party sounds great, I am sure you were the most beautiful person there by a long way ! Finland must be so proud of you Sauli :) beautiful inside and out.

  9.12.2011
  Linda
 24. Anteeksi, kun nyt kirjoitan niin monta kertaa, mutta tuli mieleen tuosta sinun juhla lookistasi sellainen kysymys, että onko tuo kynsilakka jotain yönsinistä vai onko se mustaa? Näyttää ihan joltain yönsiniseltä kuvissa ja on kyllä ihan älyttömän onnistunut valinta. Sinä kun olet tuollainen hoikka ja kauniin luuston omaava, jota ei kyllä ihminen voi millään kauneusleikkauksilla aikaansaada :D niin eikö ole melko hienoa onnistua aina kuvissa? Odotan ihan hirveän jännittyneenä mitä sinä meinaat tukallesi tehdä, kun sinulla kuitenkin on tämä meidän suomalainen ohut hiuslaatu, niin ei sille kaikkea voi tehdä. Ja kerro myös mitä Adam siihen sanoo, onko ihan kauhuissaan vai hyväksyykö vai mitä ?

  9.12.2011
  sohvi-mummo
 25. Aww, I'm glad you had a great time at the party!!! I bet it feels great to have a little taste of the old home at the new home :) Just wanted to let you know that I look so forward to your blog every day!!! You warm my heart & make me smile :) Your outlook on life, positivity & smile are totally infectious!! :) Have a wonderful night :)

  9.12.2011
  Kristy
 26. Kuullostaa mahtavilta juhlilta, kiva että nautit kekkereistä! :)

  9.12.2011
  Johanna
 27. Last week our newspaper here in Milwaukee, Wisconsin had a long article about how great the Finnish schools are. The story was on the front page and was very impressive. Finland is tops in educating their children!

  9.12.2011
  vikkisusanne
 28. Vaikuttivat hienoilta juhlilta. Mukavaa, että pääsit välillä syömään suomalaista ruokaa! :) Hienoja sormuksia sulla!

  9.12.2011
  Kirsi
 29. Glad you had a great time at your party meeting so many Finns in your area. I've enjoyed what you've had to say about Finland, the language differences, customs, and I'm sure you'll find a way to promote further. Maybe some of your new friends you met at the party can help give good ideas where to start:)

  9.12.2011
  Barb
 30. Suomalaisuus teemasta mieleeni tuli, että jos mahdollista, laita joskus video jossa koitat opettaa jotakin ulkomaalaista puhumaan suomea :DD

  9.12.2011
  tearshappens
 31. Jos oikein kova lihapulla ja muussi himo iskee, niin lähdet suomalaisten ystäviesi kanssa kimpassa paikalliseen Ikeaan. Siellä käsittääkseni on tarjolla tätä herkkua. Japanissa aikanaan asunut suomalainen ystäväni kävi syömässä tätä annosta kun tuli ikävä Suomen ruokia (vaikka ovatkin swedish meatballs...)

  9.12.2011
  Anne
 32. you do so much for us already Sauli, and I love your blog each day, so exciting ! but one day if you have a TWITTER PARTY ??? I think we would all feel like we had died and gone to heaven !!! we are just in love with you that's all ! your beautiful partner's twitter parties are unbelievably exciting for us, maybe one day ? just a mini one ? !!!

  9.12.2011
  annie
 33. Hienot juhlat siellä oli ja mukavaa täällä kaukaa katsoa kuvia, niillä pääsee pikkiriikkisen mukaan tunnelmaan. Sinusta on taas niin komeita ja silmiä hiveliviä kuvia. Se Suomi-ruoka - nam - varmasti oli hyvää pitkästä aikaa ja sehän on niin perinteistä, lihapullat ja muusi sekä kruunuksi karjalanpiirakat - mikäs sen suomalaisempaa :-) En voi muuta kuin kiittää sinua näistä blogeista ja siitä, että tuot hienolla tavalla suomalaisuutta esille eli olemalla oma sympaattinen itsesi ♥

  9.12.2011
  paljanka
 34. Onko sulla sukua USA:ssa? Tuli mieleeni kun Sohvi-mummo kertoi suvustaan, että meidänkin suvusta on muuttanut runsaasti ihmisiä USA:han, tosin ei enää 1960-luvulla vaan aiemmin. Osa jäi sinne ja osa palasi takaisin. Äidin isoisä ja isän isoisä molemmat menivät USA:han 1900-luvun alussa. Tienasivat siellä talorahat, toinen metsätöissää, kävi kahdestikin USA:ssa, ja toinen tienasi kaivostöissä. Isoisoisän veli ja sisar jäivät USA:han. Onhan vielä myöhäisempi muuttaja, 1930-luvulla äidin setä muutti USA:han, jäi sinne ja perusti mansikkatilan. Meillähän kävi tämän sedän tytär ja tyttären tytär kylässäkin muutama vuosi sitten :)

  9.12.2011
  Sirkku
 35. nothing quite like going to a party of importance in Bel Air. :) seriously, heady stuff, you should be proud. mainly decided to comment to relay something you may find interesting. while my father's side of the family has been in California for a couple generations my mother is from northern Minnesota, where there is a large Finnish-American population. when people started to become quite manic about English-only - due to the anti-Mexican backlash, an irony in California I won't comment on here - she'd always shut them up by commenting that where she was from the Finnish community was bilingual and retained their native language, and it was not uncommon for written material to be presented in both languages.

  9.12.2011
  celtcwrtr
 36. Ah ruokatarjoilu vaikutti oikein hyvältä!! Kiva että pääsit nauttimaan suomalaisesta ruuasta ja juomasta;) Hienoa kuulla että pääkonsulikin lukee blogiasi:) Apua et kai sä omaa hienoa uima-allasmaisemaa vaihtaisi Bel Airiin? lol Odotan innolla sun postaustasi hiustyyleistäsi!!

  9.12.2011
  lennu
 37. Tosi kivaa seurata elämääsi siellä rapakon takana. Mukavia joulunodotushetkiä sinulle ja läheisillesi:o)

  9.12.2011
  Kashmir
 38. Kuulostaa hauskalta. :DD Ja ihanat noi sun kuvat. ♥

  9.12.2011
  Miinasd’
 39. Moi Sauli! Oon tosi laiska kommentoimaan, niin nyt kerrankin päätin yrittää! Tosi kivan näköinen tämä sun ulkoasus. En tiedä miten tykkäät saada kommentteja sinun ja Adamin suhteeseen liittyen, mutta sen vain tahdon sanoa että olette kyllä ehdoton "lemppariparini", olette niin söpöjä yhdessä! Sellainen toive tai kysymys olisi vielä, että voisitko laittaa joskus kuvia sinusta ja Nikosta bb-ajalta, vai onko sinulla niitä? Seurasin kovasti aikoinaan paljonkin bb:tä ja olette edelleen ehdoton lempiparivaljakkoni :D! Olisi kiva siis nähdä teistä yhteiskuvia :)!!

  9.12.2011
  tytsy
 40. I'm so glad you had a wonderful time :) sounds like you have a lot of great food in Finland Yum!! & Finland seems to have a lot of great people. :) Much love & sunshine to u sweetie . Sharon

  10.12.2011
  Sharon
 41. Hei Sauli! California is so diverse you can find a sampling taste from about every culture and country. How about giving the Americans a taste of Finland too. I think, maybe, you can start by making those Karelian pies & pastries accessible - coz they look yummy! :) Where can people buy them? ~Do you know of any authentic Finn cuisine in or around L.A.? --- (P.S.) Is Finnish meatball different from Swedish meatball? (Swedish meatballs is a fave dish in our household :D ) ~oh well, this made me hungry! LOL ~love ya! xoxo

  10.12.2011
  Rochelle
 42. Cool blog,looking to communicate

  14.2.2012
  Adriana
 43. I have been so bewilrdeed in the past but now it all makes sense!

  14.2.2012
  Cactus