Lucian päivä

SAULI_lähikuva_blogi_131211

Suomessa juhlitaan tänään Lucian päivää. Tajusin etten oikein tiedä siitä mitään! Lucia on kai joku valon neito? Muistaisin, että Lucia tuo valoa pimeään ja Suomessahan on nyt koko ajan pimeää yöt ja päivät pitkät! Että on ainakin Lucialle tarvetta, hah!! ☺

Mulle tuli kuitenkin tästä päivästä mieleen lähinnä se kun Lucian päivää juhlitaan lähinnä suomenruotsalaisten keskuudessa, eikö? Mietin että kuinkahan moni ulkomailla tietää Suomesta sitä että Suomessa on kaksi virallista kieltä, suomi ja ruotsi. Ja eikö ole hassua että silti sitä ruotsia ei oikein muut puhu kuin ruotsinkieliset suomenruotsalaiset itse, mutta kaikki kyllä osaa englantia! Niin kuin mäkin. Mun tapauksessa on kyllä osoittautunut ihan hyväksi asiaksi osata englantia ennemmin kuin ruotsia ☺ Mutta olisihan sitä saattanut kohdata ruotsinkielistäkin elämää ihan omassa kotimaassa!! Olis varmaan hyvä sitäkin suomalaisten osata enemmän. Mutta mä varmaan vaan änkyttäisin!!! Hah ☺

Mutta hienoa että Suomessa ollaan niin kansainvälisiä että osataan puhua ylipäätään eri kieliä!! Osataankohan Suomessa niin hyvin englantia siksi että mitään televisio-ohjelmia ja elokuvia ei koskaan dubata? Huhhuh onneksi ei dubata! Mukavampi se on kuulla repliikit näyttelijöiden oikeilla äänillä!

Jaahas nyt tää meni vähän pois tuosta Luciasta ☺ Löysin tämmöisen uutislinkin eli kyllä vaan Lucia tuo valoa pimeyteen. Kummallista kun koskaan en ole ollut kiinnostunut menemään seuraamaan Lucia-juhlia mutta täällä ulkomailla noita kuvia katsoessa tuleekin mieleen että kiva olisi ollut toikin nähdä. Mutta mitä ihmettä tässä uutisessa sanotaan ettei Helsingissä ole lunta?!? Nyt äkkiä lunta sinne tai jään tänne ottamaan aurinkoa!

xoxo

/S

Kommentit

 1. Hei sinne aurinkoon! Tästä sun blogista on tosiaankin tullut minulle joulukalenteri. Aamuisin pitää silmät ristissä ensin lukea sun blogi berocca-lasin kanssa ja sitten vasta alkaa aamupuuhiin. Voi Lucia on ihana, varsinkin lapset rakastaa tätä perinnettä! Huomenna mennään omien tyttöjen Lucia juhlaan ja kyllä sitä jo odotetaan, minä ainakin pakkaan nessuja mukaan, on se niin hellyttävää. :) En myöskään Luciasta hirmuisesti tiedä, mutta valon se todella tuo, hyvän mielen tähän joulun odotukseen. Tästä "kielipolitiikasta" en osaa sen kummemmin kommentoida, kuin että itse rakastuin suomenruotsalaiseen, ja opein ruotsin kielen sitä kautta. Olen erittäin ylpeä, että lapseni oppivat kaksi kieltä jo pienestä pitäen! Tankkaa kovasti aurinkoenergiaa siellä, täällä on valitettavasti aikas harmaataa... vielä. Onneksi joulu on vasta ensi viikolla! :) Kaikkea hyvää sinulle!

  14.12.2011
  Mirkku
 2. Hei! kun voit, tule nauttimaan auringosta rannalla Dominikaaninen tasavalta. (when you can, come and enjoy the sun on the beach in Dominican Republic)

  14.12.2011
  Liz
 3. Näinhän se on ja valoa nyt tarvitaankin lisää! Täällä pohjoisemmassa lunta on onneksi tullut, kyllä se muuttaa heti tunnelmaa. On ihana kävellä ulkona kun on pikkupakkanen ja lumi narisee jalkojen alla ja tuo valoa pimeyteen.

  14.12.2011
  Repekka
 4. Sauli, käyn kohta tanssimassa tuolla lumisadetanssin kun muu perhe lähtee töihin ;) Mutta hei, Jyväskylässä ainakin on lunta ollut jo varmaan toista viikkoa, serkkupoika sanoi että ilmeisesti (?) sitä on Tampereenkin suunnilla, eli eiköhän sitä lunta kohta riitä Helsinkiinkin (: Ps Sitä Joulututkaa ajatellen kun mainitsit että ihmisiä pääsisi ehkä katsomaan tutkan tekoa, niin minustakin työnteko voisi hieman häiriintyä jos siellä on hirveästi ihmisiä katsomassa, mutta jos tekisitte sen tyyliin kahdessa osassa, ja toiseen pyytäisitte ihmisiä paikanpäälle ja haastattelisitte meitä tutkan lukijoita! (: Minusta se olisi aivan mahtavaa :D! Vinkvink varmistelin jo, että saan vapaata tarpeen mukaan että pääsen täältä keskisuomesta sinua moikkaamaan, olis minun paras päivä ikinä <:

  14.12.2011
  Niia
 5. you are correct Sauli I had never heard of this day before ! but thank you for sharing, dare i say that you bring light into our lives ! you are special and very beautiful inside and out, we love you and thank you for making Adam so happy :)

  14.12.2011
  Tara
 6. Täällä vedetään kuule sellasta lumisadetanssia sua varten, Sauli, että huhuh! ;)

  14.12.2011
  Ansku
 7. Huomenta kahvikupin ääreltä! Valoa kyllä tarvittaisiin tänne! Vettä sataa ja lunta ei ole, vaan sellaisia jäätyneitä liukkaita kohtia (nekin kai jo sulaneet yöllä). Jotenkin tuo Lucian päivä minullakin jää siihen, että uutisista näkee pikku klipin. Tuosta englannin oppimisesta sen verran, että oma enkku on petraantunut hurjasti Adamin ja sinun seuraamisen myötä, kun joka päivä lukee artikkeleita enkuksi! Motivaatio oppimiseen ihan eri tasolla kuin koulussa aikoinaan! xoxo

  14.12.2011
  N.Sleepwalker
 8. Voi Sauli kun olet niin soma! Pitikin kysyä sitä, että kuinka hyvällä tasolla englantisi oli ennen Jenkkeihin lähtöä? Ja kuinka paljon englantisi on kehittynyt siellä paikan päällä? :) Voit tulla kanssani Lappiin viettämään joulua, siellä ainakin pitäisi olla lunta jouluna! :D

  14.12.2011
  Aduli
 9. Oi Lucia kulkue ja tämä laulu on jotain parhaimpia hetkiä joulun odotuksessa http://www.youtube.com/watch?v=xeq_A9fzHe0&feature=related

  14.12.2011
  libe
 10. it is amazing Sauli how many languages non native English speakers know, it puts us all to shame ! but yes thank goodness you know English for your knew life in the states. Thank you to Adam for the info on the wildlife sanctuary, i made a donation and adopted an animal, i will continue to support it sounds like an awesome place . Love to you both Sauli x

  14.12.2011
  Beth
 11. i thought st lucia was an island... oops.

  14.12.2011
  roxy
 12. Ei täällä metsässäkään sen paremmin lunta ole.. Mitä nyt hiekkatiet ihan luistinratana. Ise en ainakaan osaa Ruotsia juuri puhua,, vaikka onkin vielä opinnot kesken :D

  14.12.2011
  Näin tänään
 13. Sauli, firstly some beautiful new photographs of you and Adam out and about this week, you both look stunning, and also, I spoke with a friend tonight from Finland and I said " happy St.Lucia's Day ' and she was shocked that I knew lol !! Please tell your better half that I and all the people in my office made a donation to the wildlife waystation, it sounds like it does such good work . YAY !

  14.12.2011
  Stella
 14. Pahalta näyttää Hesan valkoinen joulu: Foreca lupaa ensi viikoksi kyllä lumi/räntäsateita ja +2-nollaa niin ei siitä taida kaupunki valkoiseksi muuttua. Toisaalta taas hieman pohjoisempana on vähän lunta maassa ja ensi viikoksi tälläista http://foreca.fi/Finland/Riihimaki/tenday jotta jo täällä olisi toivoa jouluisemmasta maisemasta. Valoa tänne kyllä kaivattaisiin vaikka kyllä ihmiset on laittaneet kaikki mahdolliset ulko- ja sisäjouluvalot tuikkimaan, toki suomalaiseen, hillittyyn tyyliin! Toivotaan parasta joulutunnelmaa, lumella tai ilman! :))

  14.12.2011
  TuijaRmk
 15. Ei tuonut Lucia valoa joten tuoppa sinä se sitten tullessas!!! :D

  14.12.2011
  jj
 16. Onhan se ihan kaunis tapa tuo Lucian-päivä, mutta taitaa olla tosiaan enemmänkin suomenruotsalaisten heiniä. Onneksi ei ulkomaalaisia ohjelmia dubata, se on ihan ohjelmien pilaamista! Saattaa vaikuttaa siihen kielitaidon oppimiseenkin, ihan huomaamatta :) Pekka Pouta kyllä vähän lupailee valkeata Joulua :)

  14.12.2011
  LenaS
 17. Sulla taitaa Sauli olla aikamoinen koti-ikävä :) Mutta mikäs ihme se on, jos oot kesästä asti ollut poissa. Pidetään peukkuja, että ens viikoksi eteläänkin tulis jo lunta ja saatais ihana valkoinen joulu :)

  14.12.2011
  Ella
 18. Just mietin itsekkin eilen, että mikäs se oli tän Lucian päivän tarkoitus. Mutta tosiaan suomenruotsalaiset kai sitä enemmän meillä viettää, liene tuo ruotsista tullutkin koko juhla. Ja tosiaan on tullut huomattua tuo, että enemmän sitä englannin kieltä maailmalla tarvitsee, kuin ruotsia. Hätäsesti silläkin tosin ehkä pärjään, mutta hyvin harvoin sitä tarvitsee. Helsingissä ei lunta oo, mutta pohjoisessa varmaan senkin edestä. Nytkin kuulema lisää vaan sataa. Sun täytyy kerätä ystävät ja sukulaiset kasaan ja lähtä pohjois-suomeen joulun viettoon ;) Mut vaikka musta joulu helsingissä oliskin, niin tuu sä vaan siltikin tänne. Jos vaikka toisit vähän sitä aurinkoa sieltä mukanasi meille tänne pimeyden keskelle <3

  14.12.2011
  Maire
 19. Kiitos postituksesta! Luciaa olis voinu kyllä käydä kyttäämässä, mutta asun Tampereella. :S

  14.12.2011
  NV
 20. We celebrate Lucia in Norway as well :) xx

  14.12.2011
  Marie
 21. Hesassa ei kuulemma lunta oo näkynyt, mutta täällä Oulun seutuvilla on lunta ollut maassa jo hyvän aikaa :). Oon sun kanssas samaa mieltä tuosta dubbauksesta, luojan kiitos Suomessa sitä tehdään vain joidenkin piirrettyjen osalta! Ulkomailla monet on tosin olettaneet, että kaikki elokuvat täällä on myös dubattuja, ja siinä on sitten saanut selitellä. Ennen kaikkea halusin kuitenkin tulla kiittämään tästä uudesta blogista, oon seurannut tätä alusta asti ja musta on tosi mielenkiintoista kuulla sun kuulumisia sieltä rapakon takaa - eikä vähintään siksi, että oot tosi mielenkiintoinen persoona! Mutta musta on myös ihana kuulla kaikkia jenkkijuttuja! Asuin itse vuodenpäivät Amerikoissa, ja näiden sun tekstien lukeminen aiheuttaa tietynlaista kaipausta siihenkin maahan... Toivottavasti jokin päivä palaan sinne mantereelle :).

  14.12.2011
  Tiina
 22. Jep, uskomatonta, mutta lunta ei tosiaan ole, ei hitustakaan! Vettä on riittänyt, mutta nyt yhden aikaan iltapäivällä ei sitäkään! Jopa aurinko pilkahti äsken hetken, ja tuntui ihan keväiseltä! Joululumi pitäisi kyllä ehdottomasti tulla! Se on kyllä hassua että miten sitä ulkomailta käsin kiinnostuu suomalaisesta kulttuurista ihan uudelleen. Mulla oli ihan sama kokemus joskus taannoin maailmalla ollessani. Ehkä sitä sit katsoo vähän eri näkövinkkelistä...? Hyvää joulun odotusta ihanalle Saulille!

  14.12.2011
  Hanna
 23. Yay Sauli!!!Pitäiskö nyt ihan varmuuden vuoksi rynniä pihalle LUMIsadetanssia tanssahtelemaan että saadaan sinulle lunta!!!Hih!! Kyllä olis naapureilla hauskaa... :) Glögin tuoksuiset terveiset täältä sateisesta suomesta!!Lav juu Sunshine!!

  14.12.2011
  tinsu
 24. Eikös tuo Lucian juhlinta olekin sieltä Ruotsista tänne napattu, mutta ei toisaalta hirveästi suomalaiseen kulttuuriin ainakaan vielä sisäistetty... :) Onhan täällä Suomessa kanssa paljon kiukuteltu kun pakkoruotsi haluttaisiin pois, mutta eihän kielien osaaminen ikinä ole haitaksi?! Täällä meillä etelä-Suomessa on ollut lunta mutta tänäaamuna suuri osa oli pois sulanut... No, eiköhän sitä vielä ehdi sataa!

  14.12.2011
  Hennu
 25. No ompa ihme jos Hesassa ei oo lunta.. Yleensä siellä jo tupruttaa ja maa on valkonen ja polviin asti lunta kun muut saa odotella sitä lumipeitettä. :D Mutta tuu käymään Hyvinkäällä!! ::)) Täällä sitä lunta on vähän, ku se on sulanut.. :) Mutta Hyviä jouluja <3<3<3

  14.12.2011
  Sara
 26. Korjaan: Hyvinkäällä on siis vähän lunta, mutta sitä on sulanut aika paljon. :D

  14.12.2011
  Sara
 27. Dubbauksesta oon niin samaa mieltä! Onneksi saadaan katsoa ohjelmat ja leffat alkuperäisillä kielillä! Ja auttaa tuohon kielitaitoonkin. :D Lucian päivä ei oo kyllä ollut ikinä mikään iso juttu mulle, ala-asteella joskus kauan sitten sitä taidettiin vähän juhlistaa, mutta nykyään sen muistaa vain kun näkee uutisotsikon asiasta. ;)

  14.12.2011
  Miisa
 28. Sauli onko sulla uusi tukka, vai mikäs kuva tuo siilitukkakuva on..?

  14.12.2011
  anette
 29. meillä jyväskylässä lunta on ainakin ihan liikaa O__O (tai loskaa se tiellä lähinnä on mutta.. valkoista kumminkin)

  14.12.2011
  tearshappens
 30. Hejsan Sauli. Suomalaisten kielitaitoon varmasti auttaa, ettei TV-ohjelmia dubata, mutta eiköhän se suurin syy kuitenkin ole, että meillä on maailman paras koulutusjärjestelmä. Suomi on muutenkin kokonaisuudessaan valittu maailman parhaaksi maaksi elää, ellet sitä vannoutuneena auringonpalvojana sattunut tietämään. Suuri, kuukausia kestänyt tutkimus julkaistiin Newsweekissä. Suomi sijoittui siis ykköseksi ja esim. USA pääsi vasta sijalle 11. http://www.thedailybeast.com/newsweek/2010/08/16/best-countries-in-the-world.html

  14.12.2011
  Lilli
 31. Onneksi tosiaan suomessa ei dubata sarjoja tai leffoja, mua ärsyttää jo piirretytkin suomeksi puhuttuina, siis jos se ei alkujaan ole suomalainen. Kerran vuosia vuosia sitten katsoin leffaa venäjäksi dubattuna kun naapurustoon muuttanut venäläinen kävi joskus meillä omia leffojaan VHS:ltä katsomassa. Oiskohan ollu Titanic sillon kyseessä. Oli kyllä aika järkytys, tuntu kuin ois ihan eri leffaa katsonut :) Vähän kun pääset Helsinkiä pohjosemmaksi, ni kyllä pitäis edes jokunen sentti lunta jo löytyä, näin ainakin Ilmatieteenlaitos tällä hetkellä kertoo :) Meillä täällä syrjässä on joutunut lumitöihin harva se päivä...

  14.12.2011
  nenja
 32. Multakin on juu menny vähä ohi toi Lucia-juttu, vaikka asunkin ihan tääl Helsingissä jossa on se iso Luciakulkue. Pitäisi sit varmaa joskus mennä sekin mennä kattomaan. Mutta juu lunta ei kyllä täällä enää oo. Täällä sataa vaan vettä. Tylsää! Kaikista kummalisitita kyllä oli se kun käytiin eilen välkällä kaverin kanssa kävelemässä ulkona noin vartin lenkki ja mulla oli päällä vaan legginssit, toppi ja ruutupaita. Joulukkussa! Ja oli juuri sopivan lämmintä. Eli lumi kelpaisi kyllä, koska ei tässä "lämmössä" oikee joulufiiliksiin pääse. Ja oon kanssasi myös samaa mieltä siitä, että onneksi Suomessa ei dupata, koska on juurikin paljon kivempaa esim. katsoa tv-ohjelmaa tekstityksellä kun huonolla duppauksella. :DD

  14.12.2011
  Miinasd’
 33. Minä asun Saksassa ja välillä tuo dubbaus aiheuttaa ärsytystä. Täällä kaikki ohjelmat dubataan, ja jotenkin monista sarjoista menee tunnelma kun ihmisten äänet ovat erit kuin ne, joihin olen Suomessa tottunut. Ja minun mielestä ainakin saksalaisten kielitaitoon vaikuttaa se, että kaikki on dubattu. ..eikä ainakaan täällä kukaan tiedä, että suomi on kaksikielinen maa :D

  14.12.2011
  Tine
 34. Täällä lahessa on jonkun verran lunta, tiet on sellast vesiloskaa ja liukkaita. Mutta kyllä se Pekka Pouta kovasti Etelä-Suomeenki lunta jouluks lupas! :)

  14.12.2011
  Laura
 35. Mäkään en tunne tota Lucia-juttua, varmaankin sen takia, ku ei ole koskaan jaksanut se nuorempana kiinnostaa. Valoa tarvittaisiin eli lumi ois tosi kova juttu näin joulukuussa, mut nyt just täällä vantaalla ukkostaa ja salamoi, keskellä talvea!!!! On menny maailman kirjat sekasi, kohta kai saadaan taas kylmää vettä niskaan!!

  14.12.2011
  Heidi
 36. http://www.saunalahti.fi/arnoldus/lucia.html täältä jos katot, niin ei ollu kaksinen elämä Lucialla... puhko silmänsä auts

  14.12.2011
  outi
 37. Hassua, tajusin vasta itsekkin että en tiedä Lucian-päivästä lähes mitään, se on vähän "itsestäänselvyys" ja ei tule ajatelleeksi sen tarkoitusta.. Olis kyllä pari Luciaa tosiaan ihan paikallaa, täällä on niiiiiin synkkää, märkää ja masentavaa.. En kyllä yhtään suosittele Losin auringonpaisteen vaihtamista tähän säähän! ;) Haha. On muuten aika huvittavaa kuinka jenkkiläiset (ja monet muutkin maat) luulevat olevansa niin sivistyneitä ja "parempia" kuin me juntit suomalaiset, mutta meillä kumminkin lähes kaikki puhuvat useampaa, kun yhtä kieltä ja muutenkin kouluts on "aika hyvää". :D

  14.12.2011
  Johanna
 38. Ihanaa, ensi viikolla on Joulu! Laadin juuri jouluaaton ruokalistan. Kumpi sulle maistuu mieluummin: kinkku vai kalkkuna? porkkana- vai lanttulaatikko? rosolli sillin kera vai ilman? sillit vai silakat? graavilohi vai savusiika? olut vai viini? piparit vai tortut? hedelmä- vai taatelikakku? marmeladi vai suklaa? glögi mantelin ja rusinoiden kera vai ilman?

  14.12.2011
  Maarit
 39. Juu, on tilattu lunta jouluks, mut ei sitä vielä missään ole. Helsingissä sataa vaan vettä ja myrskyää. Tänään näkyi salamointia ja ukkosenjyrähtely kaikui. Joulukuussa, aika outoa! Mutta tervetuloa tänne silti, ehkä se lumi tulee sun mukana. Auringonpaiste ainakin tulee, sunshine-Sauli! Onneksi täällä Suomessa tosiaan useimmat osaa englantia, niin ei sitten kaukaa tulevien vieraiden tarvi pelätä, että elekielellä joutuisi pärjäämään ;)

  14.12.2011
  Kirsi
 40. yks toivomus. saadaanko vanha sauli takas? harmi että sust tuli tommonen. >: vastaa tähän viestiin... ekaks ne sun hiukset hyi, laita mielummin vaikka blondit ja se ihana takatukka :)

  14.12.2011
  jeebooy
 41. Sauli, onko pakko aina edes huumorinsävyllä valittaa tästä Suomen ilmastosta? Onko se sää kaiken A ja 0? Itse olen niin onnellinen elämässäni, että mikään pimeys ja talvi ei haittaa pätkääkään. Mielummin asun täällä missä ihmisistä välitetään enemmän kuin monissa muissa maissa. Ei ihme, että Suomesta on niin huono ja kamala kuva maailmalla kun jopa suomalaiset keskittyvät haukkumaan aina ilmastoa. Voisit joskus kirjoittaa siitä mikä on paremmin Suomessa kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.

  14.12.2011
  Katri
 42. Sunshine Sauli will bring light to Finland! ;) ... and maybe snow too, if you perform the Findian snow dance - if there is such a ritual... :D Great blog! <333 ~xoxo

  14.12.2011
  Rochelle
 43. Johanna, riippuu vähän yksilöistä mitä mieltä ihmiset ovat täällä USA:ssa ja muissakin maissa. Kyllä ainakin niissä piireissä missä minä olen täällä liikkunut jo vuosien ajan jaksetaan aina ihailla sitä kun eurooppalaiset (johon he siis laskevat suomalaiset mukaan) osaavat puhua niin monta kieltä, ja kuinka hyvät pöytätavat ihmisillä on, vähemmän piilorasismia jne. Ihmiset eivät ehkä tiedä kauheasti Suomesta, mutta kuinka moni suomalainen osaa laittaa vaikkapa Tansanian kartalle tai tietää mikä on South Dakotan osavaltion pääkaupunki... Mun äiti aina kyselee että eihän kukaan kohtele minua kaltoin sen takia kun olen jostakin pienestä, tuntemattomasta maasta, ja aina on voinut sanoa että ei tosiaan! Enemmän tulee ihailua, viimeksi eilen yksi jenkki kehui minulle kuinka suomalaiset puolustivat maataan toisen maailmansodan aikaan, ja kuinka hyviä ampujahiihtäjiä(!) Suomessa on!

  15.12.2011
  Maria1
 44. Mä sanoisin että sä Sauli ole meidän "Lucia", koska tuot valoa & piristystä meidän elämään näillä postauksillas :))

  15.12.2011
  Piku
 45. Lunta ei tosiaan ole Imatrallakaan päin. Kovasti sitä kyllä kaivattaisiin, mutta aina kun lumi sataa maahan niin se on suurin piirtein seuraavana päivänä jo sulanut :/ Ja räntää sataa... Missä on valkea joulu? ♥ Terkkuja sinne Amerikkaan !

  15.12.2011
  Emppu
 46. Taitaa tosiaan olla suomenruotsalainen perinne enemmän tuo Lucia. Meillä koulussa ala-asteaikoina suomenruotsalainen apuopettaja aikoinaan aloitti perinteen ja meidän luokkamme sitten järjesti vuosittain Lucia-kulkueen, jossa olin itsekin Luciana kerran. Sen verran jäi tuosta perinteestä mieleen, että Lucia oli sisilialainen nuori nainen, joka kuoli marttyyrikuoleman 300-luvun alkupuolella, koska kääntyi kristityksi. Luciana olosta vielä sen verran, että onneksi oli sähkökynttelikkö pään päällä, eikä oikeita kynttilöitä! Tähtityttönä Lucia-kulkueessa oli rankempaa, kun oikean kynttilän kanssa piti kävellä. Piti varoa, ettei sytyttänyt edellä kulkevan hiuksia tuleen! Ja vaikka kuinka varoi, aina jonkin verran kuumaa steariinia päätyi käsille. Rankkaa tuo ala-astelaiselämä aina joskus. :D

  15.12.2011
  NJ
 47. Lucia tosiaan tuo valoa pimeyteen,ja muistelen että Lucia koki marttyyrikuoleman mutta en kyllä tarkemmin osaa kertoa tämän juhlan historiaa. Itse kolmena vuotena ala-asteella olin mukana Lucia-kulkueessa. Kierrettiin sairaaloissa ja vanhustenkodeissa,oli kyllä hirmu kiva kun näki miten paljon se toi iloa ihmisille. Kuljettiin siis kulkueena jota johti paikkakunnan Luciaksi valittu ja sitten kuljimme paikoissa ja laulettiin Lucia laulua. Suomeksi kaikki säkeistöt ja ruotsiksi ensimmäinen säkeistö,tässäkin huomaa suomen kaksikielisyyden ;) Ja tosiaan Helsingissä ei taida lunta olla,sisko kertoi että kolme päivää putkeen vettä satanut :D

  15.12.2011
  marjo
 48. Voi Sauli, kuinka nyt sattuikaan, että vietin juuri ma-to lomaa Pariisissa, jossa joka pirun ohjelma on dubattu!!!! Siis.Ihan.Kaikki!! En nyt enää yhtään ihmettele,että siellä ei ranskan lisäksi osata mitään muuta kieltä. Onneksi Suomi oli silloon joskus 60-70 luvulla sen verran köyhä,että oli varaa dubbauskoneen sijaan ainoastaan tekstityskoneeseen!

  16.12.2011
  Riia
 49. Det är aldrig för sent att lära sig svenska ;) SAULI ÄR BÄST!

  22.12.2011
  Malena