KARVAISIA KAVEREITA!

SAULI_leijona_blogi_141211

Viime viikolla olin tutustumassa eläimiin jotka tarvitsevat kipeästi apua. Paikka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päästä LA:sta. Tämä paikka ei siis ole mikään eläintarha vaan täällä autetaan eläimiä jotka on nälkiintyneitä ja haavottuneita. Eläimiä täällä paikassa oli yhteensä 420. Voi että minulla meinasi ihan sydän pakahtua kun näin niiiin ihania karvanaamoja. Minulla oli ihan sellainne olo kuin olisin ollut oikeassa viidakossa. Voitte vaan kuvitella millainen ääni lähtee 420 eläimestä… Huhuhuh!! Minun ehdottomat suosikit olivat sudet jota tulivat ihan minun eteeni leikkimään kuin koirat. Oli myös todella magee fiilis päästä silittämään oikeaa leijonaa. Näitä kaikkia eläimiä olisi voinut katsella vaikka kuinka kauan. Haluan ainakin itse alkaa auttamaan näitä ihania eläimiä ja yritän päästä aina välillä moikkaamaan minun uusia karvaisia kavereita.

http://wildlifewaystation.org/

xoxo

/S

Kommentit

 1. Aaaw. Vähänkö söpöö. :DD ♥

  14.12.2011
  Miinasd’
 2. Oho, onpa kumma, että nuo sudet ovat noin pelottomia! Muistelen, että Ranualla sudet vältteli ihmisiä niin, että kiersivät nämä mahdollisimman kaukaa ja katsoivat alta kulmien, mikä käsittääkseni on ihan suden luontaista arkuutta ihmistä kohtaan. Onko nämä sudet sitten olleet tekemisissä enemmän ihmisten kanssa kun ovat noin luottavaisia.

  14.12.2011
  Katariina
 3. Vähän saman näköisiä kun meidän koirat ;) Valtava määrä eläimiä ja vielä valtavammalle määrälle Wildlife WayStation on tarjonnut apua... Olis varmaan aika hieno paikka päästä näkemään, mutta sinänsä surullista, että nuo upeat eläimet ovat varmasti suurelta osin päätyneet tuonne ihmisten ajattelemattomuuden seurauksena. Ihminen on pahin peto maailmassa, niinhän sitä sanotaan...

  14.12.2011
  nenja
 4. Aaawwww!!!Ihania Karvanaamoja!!!Suloisia veijareita nuo sudet!!

  14.12.2011
  tinsu
 5. Wildlifestation sivuilla näkyvän leijonan silmistä välittyvä viesti on hyvin selkeä :"Auta minua!" Kiitos, kun vierailitte paikassa ja kiinnititte ihmisten huomion siihen, että W.stationin toiminan jatkamiseksi tarvitaan rahallisia lahjoituksia.

  14.12.2011
  fisu
 6. Jos joskus sinne suunnalle eksyn tuo on ensimmäisiä paikkoja missä vierailen, jos sinne vaan pääsee. Olen itse päässyt lähelle tiikeriä ja tiikerin pentua, saanut vähän silittääkkin ja sen muistan ikuisesti. Tiikeri on yksi lempieläimistäni. Kivaa että olet päässyt noin mielenkiintoiseen ja tärkeään paikkaan vierailulle! Ehkä sinne pääsisi vaikka vapaaehtoisesti auttelemaan, jos sinulla joskus on tekemisenpuutetta. Vaikka tuskin on :) Voi hyvin!

  14.12.2011
  Pällistelijä
 7. Kiva, kun kerroit omakohtaisia kokemuksiasi tuolta paikasta. Adam jo twiittailikin siitä aiemmin. Ai sudet oli lempieläimiä :))). Tuleekohan se uusi single 20. päivä, selviää ihan kohta....

  14.12.2011
  Tiina A.
 8. Voi kuinka suloisia kavereita sulla! :)

  15.12.2011
  Kirsi
 9. It's a pity so many people still believe wolves are animals to be scared of. There is actually a name for this 'Little Red Riding Hood Syndrome* (trust me, not a joke!), the old fairy tales always portrayed wolves as bad and dangerous when in fact they are the sweetest creatures you will ever meet, you can touch them and cuddle them and there is no animal more loyal than a wolf!

  15.12.2011
  Stefanie
 10. Oi kun sulosia susia ja oon kateellinen että olet päässyt silittämään leijonaa..Hienoa että maailmassa on vielä ihmisiä jotka auttavat apua tarvitsevia eläimiä:)

  15.12.2011
  lennu
 11. Oh Sauli..thank you for writing about animals :) I just love them so much. They deserve all our love and support. I'm sure they love you too because they can feel you're a good and gentle person.

  15.12.2011
  vamosamy
 12. Mahtava kokemus ollut päästä tapaamaan villieläimiä noin läheltä! Hatunnosto teille, kun olette tuoneet asiaa esille ja informoineet fanejanne asiasta! xoxo p.s Adam muuten sekoitti twitterin hetki sitten! Ylikapasiteettia pukkaa kokoajan!

  15.12.2011
  N.Sleepwalker
 13. beautiful Sauli I donated and adopted an animal thank you so much to you and Adam.....meanwhile oops we have ' broken ' twitter because of your partners announcement ! oops !

  15.12.2011
  Stella
 14. Mahtavaa kun voit olla mukana auttamassa ja pääset moikkaamaan noita suloisia uusia karvakamujasi!!! Luin jo jutun teistä täältä siippasi fanisivuilta :)

  15.12.2011
  Martsu
 15. I just donated Sauli and with my birthday coming up I will ask family and friends to donate also, you and Adam are so kind thank you, meanwhile your better half has got us into such a frenzy we have crashed twitter ! the Adam storm has arrived ! we love you both so much !

  15.12.2011
  Beth
 16. Sauli well as I was saving for a rather beautiful pair of shoes i decided , after reading your blog and Adam's twitter, that maybe i don't need them after all ! :) i donated the money to the charity, so grateful you brought this to our attention, what a beautiful photo of the wolves, and what a beautiful , generous couple you are, Adam and Sauli can change the world in so many ways ! yay ! LOVE YOU!

  15.12.2011
  Lulu
 17. Your'e a good man Sauli, I am sure many people will donate if you and Adam give a website to go to. I once pet a Giraffe, it was very, very smelly but had the biggest and sweetest eyes, so I pet him holding my breath.

  15.12.2011
  gael
 18. What a great place! Thanks guys for enlightening us to their plight. I will be donating Friday after I get paid! So glad to see that you love animals. It says alot to me about a person that loves animals :) I've always been a fan of the "big cats" myself but also love an animal called a Great Kudu. Not sure if you're familiar with them but it's a large deer with stripes on it's shoulders & large curly antlers. I can watch them for hours :) We actually have a tiger haven in our County that takes in unwanted big cats from illegal owners, road side circuses, etc. They are having a hard time keeping their doors open as well. Unfortunately they are in long legal battles with the county who has been trying to close them down for years. Anyway, hope you have a wonderful holiday :)

  15.12.2011
  Kristy
 19. Voi noi sudet on niin söpöjä tossa kuvassa! <3 :)

  15.12.2011
  Johanna
 20. Oh wow Sauli I too love animals and this place looks amazing, i am so glad i now know about it, I too love wolves and have adopted one and have made a donation, so many thanks to you and your love for being so kind and generous, this is we the two of you are so loved...and what and exciting day for Adam, the artwork is stunning and the 30 seconds of BTIKM is making me giddy ! you too Sauli must be so excited :)

  15.12.2011
  Petra
 21. Arvokasta työtä eläinten auttaminen! Olisi varmasti minunkin sydän pakahtumaisillaan, jos tuolla tulisi käytyä...nuo sudetkin nättävät niin suloisilta! :)

  15.12.2011
  Glitter
 22. Oih, miten sööttejä susia <3 Oli ihan mahtavaa varmaan päästä silittelemään leijonaa! Satuitko kuulemaan kun sen karjaisee? :D

  15.12.2011
  Sara
 23. Nuo on tuollaisia hetkiä kun on olo, ettei voi tehdä tarpeeksi. Haluais syytää rahaa niiden hyväksi ja adoptoida niitä (ei varmaan ihan viisas ratkaisu kuitenkaan :D ) Sulla on sydän paikallaan :)

  15.12.2011
  Piku
 24. Minäkin pidän susista! Olen kerran päässyt näkemään sellaisen tiellä ihan läheltä autosta ja muistan sen aina. Villieläimen katseessa on jotain hurjaa. Meidän mökki on niin korvessa ja lähellä Venäjän rajaa, että sen pihalta olen löytänyt niin suden, karhun, ilveksen kuin ahmankin jäljet. Ihme kumma mua ei kuitenkaan juurikaan pelota siellä. Eläimet taitavat kuitenkin enemmän pelätä mua :)

  15.12.2011
  Maarit
 25. So glad you had the oppotunity to go there Sauli.You have a kind heart, just like Adam. Did you see any of your favorites, skunks. LOL

  15.12.2011
  Anne Marie
 26. Voi että miten söpöjä kuvia! En yhtään ihmettele, että menetit sydämesi noille karvaisille kavereille. Eläinten puuhia on ihana tarkkailla, ovat vähän kuin lapset, niin teeskentelemättömiä ja aitoja. Onhan niitä sellaisia aikuisiakin mutta vähemmän, itse taidat olla niitä harvoja aitoja tapauksia <3 Kyllä tuolle paikalle pitää lahjoitus laittaa itsekin, tekevät tärkeää työtä.

  15.12.2011
  Miia Vaan
 27. Suloisia susia, eivät kai lähteneet teidän mukaanne kotiin? ;)

  15.12.2011
  Kirsi
 28. Kiitos taas blogista! Karvaiset kaverit saa kyllä sydämen sulamaan. En tiedä, uskaltaisinko itse jellonaa rapsutella vaikka isoista kissoista tykkäänkin. Hui! Toivottavasti pääset taas pian noita karvakamujasi morjestamaan. Aiotko jossain vaiheessa "tanssia susien kanssa"? :D

  15.12.2011
  Taotao
 29. Karvaisia kavereita... ah niin sööttiä.... xoxoxoxo

  15.12.2011
  Lilli
 30. Do you have any pet in LA? Besides the backyard raccoons and skunks :)

  15.12.2011
  Carla
 31. Tui tuiiiii :-D<3 Pääsispä itekki näkee....

  15.12.2011
  Tia
 32. Kiitos miljoonasti, että nostit näin tärkeän asian esille. Arvostan todella paljon sitä, että käytät asemaasi hyvään tarkoitukseen, eli voit ajaa merkittäviä asioita eteenpäin ja näin myös lisätä hyväntekijöiden määrää. Sinulla (ja miesystävälläsi) on valtavan suuri fanijoukko ja kun myös muiden ihmisten silmät avautuu näiden kipeästi apua kaipaavien tahojen osalta (luonnonsuojelutyö, humanitäärinen työ, katastrofiapu, seksuaalinen tasavertaisuus, koulukiusaaminen, jne jne) niin avun antajien määrä kymmenkertaistuu ja se on hieno juttu se! Jos itsekin olisin ns. julkisuuden henkilö, niin olisi kyllä hienoa, jos voisi vaikuttaa tällaisiin asioihin vielä isommassa mittakaavassa. Kiitos vielä! Kerroit, että jatkossa vastailet blogisi lukijoiden kysymyksiin noin kerran kuussa. Tässäpä olisi muutama kysymys tammikuuta varten: - USA:ssa (kuten monissa muissakin maissa) on tämä meille suomalaisille kummallinen tapa, eli kenkiä on tapana pitää jalassa myös sisätiloissa, kotonakin. Onko tällainen tapa siis ihan oikeasti siellä käytössä? Vaihtaako ihmiset ulkokengät sisäkenkiin vai mennäänkö ihan samoilla kengillä, säästä riippumatta? Eikö kengistä tule ihan kamalasti sotkua, ja onhan se aika epämukavan tuntoistakin viettää koko päivä hiostavat kengät jalassa.. Mitä mieltä olet tästä kenkäilytavasta? - Kuulin, että Niko ja Sofia ovat menossa ensi kesänä naimisiin ja kirkko on jo varattu. Onko sulla aikomus mennä Nikon häihin? (Jos siis pääset kesällä Suomeen) - Kun Adam lähtee kiertueelle (USA ja maailmankiertue) myöhemmin ensi vuonna, niin onko sinulla tarkoitus lähteä mukaan, vai oletko tulossa esim. Suomeen siksi aikaa (esim. Euroopan kiertueen ajaksi)? Et ehkä ole vielä tehnyt mitään suunnitelmia, joten turha kysymys luultavasti..:) - Onko toinen nimesi Eerik vai Eeri, siitä oli jossain haastattelussa ristiriitaista tietoa (tai painovirhe ;))? - Ehditkö osallistua viime kesänä niihin Samba-kisoihin, joihin lupauduit? ;) Oletko harrastanut nuoruudessasi mitään tanssilajeja (vakiot, lattarit, tms)? - Kuka on Adamin ystäväpiiristä sinulle läheisin kaveri / keiden kanssa viihdyt parhaiten? Cam, Danielle? Ei tarvi vastata, jos on liian henkilökohtainen. - Mitä mieltä olet siitä, että Jenny Woo lopetettiin ja DTM siirtyy Iso-Robalta Manskulle? Niin ja Lostarikin lopetettiin. Tuntuuko haikealta? Tosin siellä Losissahan baarit vaihtuu oletettavasti vielä tiuhempaan tahtiin kuin täällä Helsingissä. - Tykkäät muistaakseni puutarhatöistä. Oletko kiinnittänyt huomiota paikalliseen kasvistoon esim. lenkkeillessäsi? Onko tullut vastaan jotain erikoisen näköisiä kasveja? Joko olet tottunut korkeanhuiskeisiin palmuihin ja onko ikävä kotoisia kuusia/mäntyjä/koivuja? - Asuuko siinä sinun naapurustossasi joitain julkkiksia? Tuleeko niitä vastaan kadulla käppäillessä? Itse en varmaan edes huomaisi, kun kuljen ihan laput silmillä ja omissa ajatuksissani aina kun olen liikenteessä :D - Olet saanut tavata siellä joissain pippaloissa muutamia julkkiksia. Onko tullut eteen jotain yllättäviä tilanteita tai kommelluksia, esim. onko joku ollut niin iso julkku, että olet ollut ihan "starstruck" hänen seurassa, tai onko joku julkkis ollut paljon lyhyempi/pidempi/erilaisempi mitä olet leffojen/lehtien perusteella kuvitellut, tai onko joku ollut aivan erityisen ihana ja sympaattinen tai kenties töykeä/ylimielinen, tms? - Kun käyt uimassa rannalla niin onko siellä niitä sellaisia haiverkkoja tai uimareille rajattuja alueita? Tai näytetäänkö erivärisillä lipuilla milloin on turvallista/vaarallista mennä veteen? Entä pitääkö siellä varoa polttelevia meduusoja, merisiilejä, tms? Oletko jatkanut surffauksen opettelua? - Oletko tarjonnut paikallisille tuttaville suomalaisia herkkuja, kuten salmiakkia, ruisleipää, kovia ja kirpeitä karkkeja, suomalaista suklaata, finlandia-vodkaa, näkkileipää/hapankorppua, xylitol-purkkaa, sisuja, lakritsaa, yms? Millainen on ollut vastaanotto? :D - Onko totta, että mattojen tamppaus on suomalainen tapa? Eli siellä ei mattopiiskaa tunneta? :D Juustohöylähän on kai toinen erikoisuus.. Ja astioiden kuivauskaappi. Tuleeko mieleen jotain amerikkalaisia erikoisuuksia (arkea helpottavia asioita), joita meillä ei ole, mutta siellä on kaikilla? Esim. eikös siellä ole keittiöissä sellainen joku jätemylly siinä tiskialtaan vieressä :D No tässähän näitä kysymyksiä tulikin...huh!

  15.12.2011
  Lintu
 33. Kerrohan Adamille terveiset, että pätkä uudesta biisistä on aivan käsittämättömän ihana!! Oon kuunnellu sen varmaa 100 kertaa, oikeesti! En vaan malttais odottaa koko versiota, mutta on se kyllä odottamisen arvoista! :) <33

  15.12.2011
  Glitter
 34. That sounds like a wonderful place! I've donated since it's such a great cause <3 The wolves are beauitful! They are one of my favourite animals, I just want to cuddle them lol. To tell you the truth, it was the gorgeous picture of the Lion on the website that made me donate even more than I was going to. Such a soft spot for animals when they have such big sad eyes <3 Thanks to you and Adam for sharing the news about this place! And I just have to say, your blogs always leave me smiling :D

  15.12.2011
  Melissa
 35. Sauli i don't know if you noticed but those wolves remind me of you and Adam on the red carpet ! so cute and adorable, the smaller one snuggling in ! cuteness overload and for that i have made a donation, i adore you !

  15.12.2011
  Paulina
 36. Näillä suloisilla karvanassuilla on varmasti monia koskettavia elämäntarinoita. Onneksi tällaisia turvapaikkoja on olemassa, jossa ne voivat toipua koettelemuksistaan ja elää elämäänsä eteenpäin. :D

  15.12.2011
  Tikru
 37. I worked for a small animal/wildlife veterinarian in CA. Most rewarding to be able to help these animals and release them back to the wild. Worked closely with many wildlife orgs-they do such great work! Not surprised you had such a deep connection to them-such a deep spirit...TY you for supporting them.

  15.12.2011
  Cameron
 38. Sauli, you and Adam have hearts of gold. So pleased you both are bringing attention to this much needed cause. We have an Endangered Wolf Center in our area that I like to visit from time to time and help out however I can. Love wolves quite a bit as well, but because even hybrid mixes are not allowed in our community, did the next closest thing and adopted one of their distant cousins from an animal shelter. Here is a picture of my baby Ben, as you can see is a little spoiled. http://twitpic.com/58zmy4 I've also had the chance to interact with a 95% full wolf when a neighbor's son would visit. Her son has a place in the country which allowed for keeping such as a pet, but I was quite saddened to hear recently somebody had shot and killed his beautiful peaceful and beloved pet out of fear. Just don't understand some people sometimes. Anyway, glad you had the chance of this experience, and getting to pet a Lion WOW! That too is a magnificient creature.

  15.12.2011
  Barb
 39. Kiitos Sauli hienosta jutusta, tätäkin oli ilo lukea. Eläimet ovat niin ihania! Myös minä haluan sanoa, että on hienoa miten sinä ja Adam tuotte tätä tärkeää tietoa ja lahjoitusasiaa esille. Olette ihania ja hyväsydämisiä ihmisiä!

  15.12.2011
  Sunflower
 40. Voi noin sudet on kyllä ihania, koiraihmisiä kun olen. Oliko siellä siellä siis ollenkaan pentuja vai vaan pelkkiä aikuisia? Ihana tollanen paikka,että loukkaantuneita eläimiä hoidetaan? Mistä noi eläimet muuten tulee tonne? Tai siis, jotenki mielikuva villinä juoksevasta leijonasta jossain L.A:n keskustassa ei oikein tunnu realistiselta. Mitäs muita karvakamuja siellä oli? Äläkä yhtään yritä jäädä sinne. Sä oot luvannut jo ja kuten sun pitäis tietää you have to keep the promises you've made. xoxo

  15.12.2011
  Laura
 41. You have a tender heart, Sauli. I love the sweet picture of the two wolves. Reminded me of you and Adam. I have sent a small donation in honor of you both because of your gentle hearts. I hope to give more after Christmas. Have a great time in Finland over the holiday, and come back to us well rested. We all love you and Adam. Happy Holidays

  15.12.2011
  irish1139
 42. What an amazing place for such beautiful animals! Supporting the mission of this wonderful sanctuary is truly admirable. Thanks for spreading the love - donations will be going to a worthy cause. ~By the way, the wolves are just so adorable! :) I<3ya ~xoxo

  15.12.2011
  Rochelle
 43. kaikki ihanat eläimet on niin lutusia että ei voi kun sanoa että niitä voisi hoitaa koko päivän ihania karvanassuja !! :))

  15.12.2011
  Titta
 44. Varmaan vaikuttava paikka, voin uskoa. Kuinka montaa eri lajia noita eläimiä oli? Huomasin tuossa, et täällä on toinenkin Stella niminen, mutta en nyt viitsi alkaa sitä vaihtamaan kun tällä nimellä olen kommentoinut sun toiseen blogiin alusta asti. Ja hän kommentoi englanniksi eli sekaannuksen vaaraa ei ole. Pärjäilehän, kohta varmaan suunnistat Suomea kohti.

  15.12.2011
  Stella
 45. Mä olen aina arvostanut ihmisiä, jotka tekee pyyteetöntä työtä kaltoinkohdeltujen eläinten hyväksi. Toisaalta on surullista, että Wildlife Waystationin kaltaisia organisaatioita tarvitaan paikkailemaan joidenkin ihmisten vastuuttomuutta ja välinpitämättömyyttä. En ole ikinä ymmärtänyt villieläinten ottamista lemmikeiksi tai pitämistä esimerkiksi sirkuksessa. Porohan ei täysin ole villieläin, mutta yksi mun lapsuuden traumaattisimmista joulumuistoista liittyy poroihin. Jonkin marketin pihamaalle oli joulutunnelmaa tuomaan raahattu poro. Siinä missä muut lapset tuntui olevan innoissaan, kun näkivät Petterin livenä, niin mä olin itkien tivannut sitä, miksi poro oli pitänyt tuoda kaupan parkkipaikalle autojen ja ihmislauman keskelle, koska se pelkäsi ja sillä oli selvästikin paha olla. Mä olin tuolloin siis alle kouluikäinen. Mäkin olen aina tuntenut sielunkumppanuutta koiraeläinten kanssa - en tiedä, johtuneeko sitten siitä, että koira olen itsekin, nimittäin horoskooppimerkiltäni :) Vähän skeptisesti tosin astrologiaan suhtaudun, mutta kieltämättä yllättävän hyvin horoskooppimerkin kuvaus muhun sopii. Olen kai loppuikäni vähän pentu :) Nyt taitaa vähän ruveta lipeämään aiheesta... Mutta sudet on älykkäitä ja sosiaalisia eläimiä, enkä kyllä aina oikein ymmärrä vihaa ja pelkoa, jota susia kohtaan täällä meillä päinkin lietsotaan. Hirvet ovat esimerkiksi ihmisen kannalta tilastojen valossa paljon vaarallisempia kuin sudet.

  15.12.2011
  SaraSmile
 46. Taalla pain maailmaa eksoottisten elaimien pitaminen on saadelty osavaltioittain. Aika monessa osavaltiossa on ihan laillista etta on tiikeri takapihalla! Taannoin Ohiossa joku mies paasti koko tarhallisensa elaimia vapaaksi, ja ampui itsensa. Suurin osa elaimista piti tappaa, vaikka niita yritettiin ensin saada elavana kiinni, koska tama oli moottoritien ja asutuksen lahella. Tapettuja elaimia oli 49, mm. 18 harvinaista Bengalin tiikeria, 17 leijonaa, 8 karhua ja 2 sutta. Ei voi kasittaa mika saa kenekaan ensinnakaan ottamaan noin monta ja tuonsorttista elainta, ja mika idea siina elukoiden vapaaksi paastamisessa oli? Olisi soittanut viranomaisille etta han paattaa paivansa, jotta olisivat tienneet tulla noutamaan elaimet. Ehka osa niista olisi silloinkin pitanyt lopettaa, mutta se olisi varmasti ollut parempi prosessi kuin mita nyt tapahtui.

  16.12.2011
  Maria1
 47. No aww <3 minulla itselläni on koirasusi josta suurin osa on sutta ja loput sitten koiraa :) Ja olis se aika coolia päästä rapsuttamaam ihan oikeaa leijonaa,, wautsi :D

  16.12.2011
  Näin tänään
 48. http://wildlifewaystation.org/mobile-giving Correct link. The g was missing off the link above. I'm link challenged. :-)

  16.12.2011
  Lori
 49. I love those beautiful Animals .:) Wolfs are so beautiful. Omg! Sauli what a wonderful place. I hope they don't have to close. Thanks you so much sweetie for all your wonderful Pics & blogs . xoxox

  17.12.2011
  Sharon
 50. awww :) <3

  18.12.2011
  GlambertAnnii
 51. Sharp thinking! Thanks for the ansewr.

  15.2.2012
  Laticia
 52. Love the blog

  13.3.2012
  Anne

One Trackback

 1. […] Sauli Koskinen.net – New blog post about visiting Wildlife Waystation. Translation by Miachihu (@miachihu) and Zinnia (@tiiqqu), posted on December 14th, 2011 (via Adamtopia). “My absolute favorites were the wolves who came right in front of me to play just like dogs…” […]